Platja d'Aro

S'incendia un restaurant de matinada al Baix Empordà

El foc s'ha originat a la cuina de l'establiment

Matinada complicada per als Bombers. S'ha localitzat un incendi en un restaurant a Platja d'Aro, al Baix Empordà, on també ha treballat en l'actuació la policia local.

S'ha incendiat la cuina

El foc s'ha originat a la cuina d'un establiment especialitzat en menjar turc a la localitat gironina.

El protocol d'actuació dels Bombers s'ha activat amb un avís, rebut cap a tres quarts d'una de la matinada.

S'han desplaçat fins al lloc dels fets quatre dotacions dels Bombers per tal d'apagar l'incendi. Situat a l'avinguda el Cavall Bernat, de Platja d'Aro.

El foc, concentrat a la cuina del local especialitzat en kebabs, ha pogut ser extingit amb normalitat, encara que gran part de la cuina, alguns electrodomèstics i la instal·lació elèctrica han quedat malmesos.

Per sort, les flames no s'han estès cap a altres zones de l'establiment. A més, ningú ha resultat ferit.

No ha estat l'únic incendi aquest mes

L'incendi que ha cremat tres naus i n'ha afectat una quarta per l'elevada temperatura al carrer Antonio Machado de Montornès del Vallès va quedar estabilitzat poc després de la mitjanit, segons van explicar els Bombers

L'incendi va començar cap a les set de la tarda al pati d'una de les naus on hi havia bidons de líquids inflamables, palets i algun dipòsit. 

23 dotacions dels Bombers

23 dotacions van treballar en un succés que, per sort, no va causar ferits, però que va obligar a activar l'alerta del pla d'emergències per risc químic. 

Els Bombers van acomplir tasques defensives i des de l'exterior i van establir, al voltant, una zona de seguretat, més enllà de la qual no es permetia l'accés.

Tancar portes i finestres

Protecció Civil va demanar no acostar-se a la zona de l'incendi per no entorpir el treball del operatius d'emergències.

Tot i que no es va decretar el confinament oficial de la població, sí que es va recomanar als veïns quedar-se a casa i tancar portes i finestres en cas de notar molèsties pel fum, així com aturar els sistemes de climatització i ventilació.

En paral·lel es va activar la prealerta del pla d'emergències Ferrocat i es va ordenar tallar la circulació de trens de línies convencionals i d'alta velocitat a la zona. 

A banda dels Bombers, efectius dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d'Emergències Mèdiques i de la Policia Local també van treballar a l'indret.