Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de l'incendi del 20 de juliol a Santa Perpètua de la Mogoda

Nou incendi declarat ara mateix a Catalunya: hi treballen vuit dotacions de Bombers

El foc, declarat a Santa Perpètua de Mogoda, ja està controlat

Nou incendi a Catalunya. En aquest cas a Santa Perpètua de Mogoda, a la comarca del Vallès Occidental. Els Bombers de la Generalitat hi treballen ara mateix amb fins a set dotacions terrestres i un helicòpter. 

L'avís de les flames s'ha rebut a les 12:45 hores d'aquest dimecres, 20 de juliol. Des del mateix cos de Bombers expliquen que l'incendi està controlat. Des de protecció civil han explicat que el telèfon d'emergències 112 ha rebut una setantena de trucades per aquest incendi

L'incendi, així mateix, ha obligat a tallar la C-59, en tots dos sentits. 

L'incendi del Pont de Vilomara, sota sospita 

Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi de la intencionalitat en l'origen del foc al Pont de Vilomara i Rocafort (Bages) que crema des de diumenge i que ha afectat 1.750 hectàrees i una cinquantena de cases, una vintena de les quals calcinades totalment. 

Jaume Torralba, cap dels Agents Rurals a la Catalunya Central, ha explicat aquest dimarts que l'incendi, ja estabilitzat, va tenir l'origen en dos punts propers al costat d'una riera en un lloc molt amagat. 

No ha estat fins a aquest migdia que s'han detectat els punts i els agents tenen força clar que «malauradament» la causa ha estat provocada per algú amb intenció de calar foc. L'incendi està sota judici, per la qual cosa Torralba no ha volgut oferir més detalls sobre la investigació.

El cap dels Agents Rurals a la Catalunya Central no ha dubtat a indicar que l'origen del foc ha tingut «mala baba», tant pel fet de la intencionalitat com perquè estava situat en un punt, al costat de la riera, on de seguida començava un pendent que va permetre la propagació explosiva de les flames.

Un petit poble de Catalunya, escollit un dels més bonics de tot Espanya

L'incendi va començar en una zona «amagada» a 3,5 quilòmetres del Pont de Vilomara, en una zona «dolenta». El fort pendent va constituir una espècie de xemeneia orogràfica que va facilitar la ràpida expansió del foc. «Avui en dia, amb els GPS, qualsevol persona pot arribar a qualsevol indret. Si no, tendiríem a pensar que es tracta d'algú amb un gran coneixement de la zona», ha indicat Torralba a l'entorn del punt on se situa l'origen del foc.