Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de tres camions dels Bombers de la Generalitat

Un incendi obliga a tallar diverses carreteres a Barcelona

Els fets s'han produït aquest divendres al matí

Ensurt amb el foc a la capital de Catalunya. Un incendi aquest divendres, 9 de juliol ha provocat que la Guàrdia Urbana per seguretat talles les carreteres de la zona. L'incendi de petites dimensions ha estat extingit pels Bombers de Barcelona.


L'origen del foc ha estat a la zona de la carretera de Sarrià a Vallvidrera, en una zona forestal de Collserola. Tot i que l'incendi no era de grans proporcions, els Bombers han hagut d'enviar fins a 9 dotacions. A més, han col·laborat amb la Guàrdia Urbana de la capital catalana, que ha tallat les carreteres.

Gràcies a la ràpida intervenció dels Bombers, el foc ja ha estat extingit. Per això, a primera hora de la tarda, concretament a les  16.00 hores d'aquest divendres, 9 de juliol, s'ha restablert el trànsit a la carreta de Molins de Rei. Pel que fa a la carretera de Vallvidrera encara no ha estat reoberta al trànsit.
 

Una cosa que encara no se sap és si el foc ha estat provocat o s’ha produït de manera accidental.

Durant l'any 2021 Collserola ha cremat un total de 6 vegades

L'últim incendi de la zona va ser el passat mes de juny. Com en els anteriors casos, les flames es van originar per culpa de la interacció de l'home amb la natura. Això no vol dir que fossin necessàriament provocats sinó que, a vegades, per un descuit o no tenir cura dels boscos, l'origen de l'incendi ha estat provocat per una persona.


Algun dels altres motius pels quals a la zona de Collserola hi ha més incendis és la sequedat que hi ha al territori. Hi ha àrees que, només a simple vista, es pot veure que es cremen sovint.


Sebastià Massagué, que és el cap dels Bombers de Barcelona, ha explicat: «Ha plogut menys que en anys anteriors i la vegetació està més seca». De fet l'alerta per perill d'incendis forestals al Barcelonès és moderada actualment.


El mitjà públic 'Betevé' apunta també que a la memòria del Dispositiu de Prevenció d'Incendis forestals de l'Àrea Metropolitana de Barcelona Collserola té una mitjana anual de 50 incendis forestals.