Incident entre un avió comercial i una avioneta a l'Aeroport de Reus

Les trajectòries de les dues aeronaus van coincidir i una d'elles va fer una maniobra d'emergència | El Ministeri de Foment investiga les causes de l'incident
L'incident entre les dues aeronaus va tenir lloc a l'Aeroport de Reus | TarragonaDigital

Fa dues setmanes prop de l'Aeroport de Reus un avió de passatgers i una avioneta d'instrucció van tenir un incident segons ha donat a conèixer el Diari Més, fet que va provocar que l'avioneta realitzés una maniobra evasiva d'emergència. Els fets van tenir lloc el passat 12 de maig quan un avió Boeing 737 de Jet2 s'estava aproximant a l'Aeroport de Reus per aterrar, en aquell mateix moment una avioneta Diamond DA20 d'Aero Link entrava a la zona de control de l'aeroport, davant l'aproximació frontal de les dues aeronaus, l'avioneta va realitzar una maniobra d'emergència. Per sort cap persona va resultar ferida en aquest incident i no es van haver de lamentar danys materials.

 

Una avioneta d'instrucció i un avió comercial van convergir les seves trajectòries aeries
Una avioneta d'instrucció i un avió comercial van convergir les seves trajectòries aeries | Carla Bergadà

 

Les trajectòries de dos avions van coincidir

Davant d'aquest incident la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil (CIAIAC) del Ministeri de Foment està estudiant aquest fet que va tenir lloc a l'Aeroport de Reus. Segons indica la investigació, les trajectòries de les dues aeronaus van coincidir i per aquest motiu, una d'elles va haver de fer una maniobra d'emergència. L'avioneta volava a uns 3.500 peus a causa d'una exhibició aèria que s'estava realitzant a Tarragona.

 

Imagen de un avió de la companyía 'Jet2', la qual opera a Reus i va està implicada en l'incident
Imagen de un avió de la companyía 'Jet2', la qual opera a Reus i va està implicada en l'incident | Cedida

 

Maniobra d'emergència per evitar l'accident

L'avió de Jet2 s'estava aproximant a l'Aeroport de Reus per aterrar, la distància horitzontal entre les dues aeronaus es va reduir a 1.850 metres i la distància vertical en tan sols 100 metres. Com a conseqüència d'aquest fet es va activar ràpidament l'alerta TCAS RA, el sistema d'evasió de trànsit i evasió de col·lisió i resolució de conflictes, fet pel qual l'avioneta va realitzar la maniobra d'escapada. Ara la CIAIAC es troba en procés d'investigació per esbrinar els factors que van contribuir a l'incident.

 

També et pot interessar:Comentaris

envia el comentari