ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Incidents i diversos detinguts en la manifestació okupa al centre de Barcelona

Els okupes han despistat els Mossos i s'han pogut colar als carrers del Raval | La policia ha detingut a quatre persones després dels aldarulls

Vespre amb aldarulls al Raval de Barcelona després de la manifestació que s'ha celebrat aquest dissabte 1 de desembre des de la plaça d'Universitat. La marxa, convocada pel col·lectiu okupa de Barcelona, ha arrencat cap a les set de la tarda i ha pogut entrar als carrers del Raval, on s'han començat a fer llançaments contra la policia quan la Brigada Mòbil dels Mossos ha volgut aturar la marxa passada la plaça del Macba, direcció mar.

Els okupes esquiven els Mossos

Des de les sis de la tarda més de vint furgonetes dels Mossos d'Esquadra s'han desplegat a plaça d'Universitat blindant totes les entrades per evitar que els assistents a la manifestació entressin objectes contundents. Tothom qui entrava a la plaça era escorcollat pels Mossos i en alguns cops també identificat per emissora. Ja al voltant de les set de la tarda, els concentrats s'ha dirigit fins a un punt de tall, a ronda Universitat, on hi havia un grup de persones que els Mossos estaven escorcollant. La policia els ha encerclat fins que han negociat poder arrencar la marxa sentit muntanya, però al cap de pocs minuts la marxa ha canviat de direcció.

De Gran Via, els manifestants han tornat cap a plaça d'Universitat i després han entrat pel carrer de Tallers cap a l'interior del Raval. Els Mossos havien desmuntat els punts de tall i, tot i que en un primer moment l'objectiu era que els okupes no entressin als carrerons del Raval, en reorganitzar les furgonetes, han deixat el carrer de Taller obert, fet que ha permès als manifestants accedir-hi. Els manifestants ho han aprofitat i han accedit al Raval.

Corredisses dels Mossos i aldarulls al cor del barri

La manifestació ha caminat direcció mar durant uns deu minuts en els quals els manifestants han fet pintades, han bolcat contenidors i han fet llançaments de petards, pedres i ampolles de vidre contra la gent i els Mossos d'Esquadra. La policia seguia la manifestació des de darrere, però no els ha pogut aturar per davant. Passada la plaça del Macba els Mossos han pogut aturar la marxa amb furgonetes. Els manifestants han reculat i és quan s'han viscut més moments de tensió. La policia ha fet càrregues a la plaça del Macba i els manifestants han fet barricades amb tanques d'obra i han llençat objectes. També han destrossat dues terrasses de bars. No consten ferits.

Els Mossos han detingut quatre persones

Després d'aquesta dispersió per part de la policia, els incidents s'han disseminat pels carrerons de Raval. Els manifestants, que a poc a poc s'han anat dispersant, han fet pintades i destrosses pel centre del barri. Els Mossos han pentinat els carrers, també amb l'ajuda d'un helicòpter, i han detingut com a mínim quatre persones. Dues d'elles, a la zona de la Rambla del Raval, que els agents, després d'escorcollar-los, els han transportat amb furgonetes de la Brigada Mòbil.

Fins a dos quarts de deu de la nit els Mossos d'Esquadra han patrullat pel barri i agents de paisà també han identificat a diverses persones, més de vint, en controls que s'han anat fent pels carrerons del Raval quan els manifestants s'han dissolt. El gran operatiu policial que s'havia dissenyat per evitar que els manifestants, que havien anunciat aldarulls, entressin al Raval no ha funcionat però a reacció els Mossos han pogut aturar la marxa.


Comentaris

envia el comentari