Milionària indemnització d'Ikea als pares del nen mort per un moble

Al petit de 2 anys li va caure una còmoda de 32 quilos al damunt

Ikea reviu la tragèdia. Un petit de 2 anys moria als Estats Units esclafat per una calaixera del gegant suec el 2017. Ara la companyia pagarà 46 milions de dòlars d'indemnització a la família del petit, el que representa més de 41 milions d'euros.

El moble, model Malm, va bolcar sobre Jozef Dudek, convertint-lo en el quart nen aixafat per aquest tipus de còmoda, que Ikea va retirar del mercat. El moble va desaparèixer d'Amèrica del Nord el 2017 després de la mort de tres nens més, precedents de Jozef, i de diverses queixes de consumidors advertint que calia clavar-la a la paret perquè era inestable.

Més de 41 milions d'euros 

La indemnització als pares de Jozef és l'acord més copiós de mort infantil per negligència als Estats Units, segons la BBC. «Si bé cap acord pot alterar la tragèdia que ens ha portat fins aquí, pel de la família i de tots els involucrats agraïm haver arribat a una solució», ha declarat un portaveu d'Ikea. Asseguren que continuaran amb el compromís de treballar per aquest important problema de seguretat a les llars. 

32 quilos de pes sobre Jozef

El moble que acabaria amb la vida de Jozef pesava 32 quilos. El petit no va poder suportar el pes i va morir afogat. Els pares del nen, Joleen i Craig Dudek, asseguren seguir «devastats» per la pèrdua del seu fill i lamenten no haver detectat abans el problema amb el moble: «Vam descobrir massa tard que la còmoda era inestable». Volen que es faci justícia i ja han recaptat més d'11.000 dòlars a través de la plataforma GoFundMe per la causa.

«El seu riure contagiós, la seva dolça cara i el seu esperit aventurer ens portaven molta alegria a les nostres vides», expliquen. El dolor que senten és immens des que un 24 de maig de 2017 perdien el seu petit. Ara els pares destinaran part de la indemnització a protegir nens dels productes perillosos de les cases: «Estem explicant la nostra història perquè no volem que això li passi a cap altra família».

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari