Pla curt d'un dels cartells amb crespó negre i record d'Abel Martínez

Indemnitzaran a la família del professor lleidatà assassinat per un alumne a Barcelona

Es considera que l'institut és el principal responsable dels fets tràgics

La Generalitat haurà de pagar 250.000 euros a la família del professor lleidatà Abel Martínez, assassinat per un alumne a l'institut Joan Fuster de Barcelona l'abril de 2015, tal com ha avançat el diari 'Segre'.

L'ACN ha tingut accés a la providència en què el Tribunal Suprem desestima el recurs presentat per Ensenyament a la sentència del TSJC que el 19 de febrer de 2019 va establir una indemnització de 100.000 euros pel pare de la víctima, 100.000 per la mare i 50.000 pel germà. El Suprem confirma així la sentència del TSJC i ja és ferma.

L'institut va incomplir algunes de les normes bàsiques

Segons la sentència del TSJC, confirmada ara pel Suprem,  l'institut va incomplir algunes de les normes bàsiques de convivència redactades pel mateix centre, com ara que cap alumne podia accedir al centre deu minuts més tard de l'inici de les classes. L'agressor ho va fer més d'una hora després. A més, afegeix, no consta que ningú vigilés l'entrada tot i tenir el servei de consergeria.

Per tot això, la sentència entén que, si bé no es pot imposar tota la responsabilitat dels fets al centre educatiu, ja que una part va ser imprevisible, sí que considera que l'institut és el principal responsable dels fets tràgics. És per tot això que conclou que la Generalitat ha d'indemnitzar la família de la víctima amb 250.000 euros.

Pla curt d'un dels cartells amb crespó negre i record d'Abel Martínez
Pla curt d'un dels cartells amb crespó negre i record d'Abel Martínez | LleidaDiari.cat

Els fets van tenir lloc el 20 d'abril de 2015 a l'IES Joan Fuster de Barcelona

Els fets van tenir lloc el 20 d'abril de 2015 a l'IES Joan Fuster de Barcelona quan un alumne de segon d'ESO va apunyalar a Abel Martínez, de 35 anys. L'alumne també va ferir una altra professora i diversos alumnes després d'entrar armat al centre amb una ballesta i un matxet. La víctima feia pocs dies que havia arribat al centre on estava fent una substitució.

També et pot interessar...