Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM

La indignació de la família del noi de 19 anys que va morir en un accident laboral: «Va ser un homicidi»

L'entorn del jove acusa l'empresa de males condicions laborals i de seguretat

El passat 30 d'abril, una notícia deixava glaçat el país. Un jove treballador de 19 anys va perdre la vida en un accident laboral en una empresa de confecció tèxtil de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). El noi, que era veí de Tarragona i de nacionalitat espanyola, va quedar atrapat entre unes bobines automàtiques de recollir tela i, malgrat els esforços dels serveis sanitaris que es van personar a l'empresa, el jove va acabar morint.

Per tal d'aclarir els fets, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació. Ara, però, coneixem més detalls de la situació en què es troben els treballadors d'aquesta empresa. Des de l'entorn de la víctima han volgut enviar un missatge d'indignació i ajuda per tal que els encarregats de l'empresa assumeixin la seva responsabilitat. I és que, tal com denuncien, des del seu punt de vista es tracta d'un «homicidi». Per aquest motiu, i també perquè «els responsables paguin la màxima pena», han fet pública la seva versió, en la qual denuncien males condicions laborals i també de seguretat.

Qui desenvolupa la denúncia pública és Paco, parella de la tieta de la víctima. En un seguit de piulades al seu compte de Twitter, explica com la víctima va aconseguir la feina i en quines condicions treballaven. Denuncien que l'empresa «no proporcionava cap mena d'EPI» i que se l'havien de comprar els mateixos treballadors.

També assenyala que «els feien conduir 'toros' sense carnet», que «els feien treballar jornades de 12 hores», que les hores extres no estaven declarades a la nòmina, que esmorzaven acompanyats de rates i, el més esfereïdor, «les màquines tenien els sistemes de seguretat espatllats». A més, també remarquen que el jove que va acabar perdent la vida els havia comentat en més d'una ocasió que «el sistema de seguretat de la màquina» en qüestió estava «trencat». 

A la vegada, també critiquen l'actitud de l'empresa respecte a l'accident. Segons l'escrit del familiar, «a dia d'avui, ningú de l'empresa s'ha posat en contacte amb la família per donar el condol i una explicació» i que l'únic intercanvi de paraules amb els responsables es va produir quan l'advocat de la família els va trucar. Segons el relat, l'única resposta que van rebre va ser per avisar que «es reunirien per decidir si pagar l'enterrament del nen o no».

Des de la família confien en la investigació policial i en el jutge que porta el cas. Segons el mateix escrit, la voluntat de la família no són els «diners», sinó que «paguin amb la màxima pena els responsables d'aquest homicidi i que la gent conegui els fets». 

Aquí podeu consultar el fil de piulades de Paco, denunciant el cas públicament: