Ingressa a presó l'home que va apunyalar una treballadora social a Salt

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'home a Girona | Es va intentar escapar després d'intentar matar la dona i ferir-la de gravetat al mig del carrer

Aquest matí ha passat a disposició judicial l'home de nacionalitat marroquina i de 38 anys que divendres, 23 de novembre, al migdia va apunyalar una dona al mig del carrer a Salt, al Gironès. Després de ser rebut pel jutge que instrueix el cas, aquest n'ha ordenat el seu ingrés a presó.  L'home va ser detingut a Girona, al Barri Vell, després d'una hora de l'agressió. Els testimonis de l'apunyalament van donar la seva descripció a la policia que el va poder detenir al cap de poc temps, tal com va avançar CatalunyaDiari.

Els Mossos van descartar una agressió masclista

L'home va assaltar la víctima a la plaça de Sant Cugat de Salt, a dos quarts de dues del migdia, amb un ganivet causant-li una greu ferida a l'abdomen. En un primer moment ha estat traslladada a l'Hospital Santa Caterina de Salt on ha estat derivada a l'Hospital Trueta de Girona, per la gravetat de la ferida. La dona anava acompanyada d'una companya seva, que també treballa, com la víctima, com treballadora social del Consorci de Benestar Social a Salt. Els Mossos d'Esquadra van descartar que es tractés d'una agressió de violència masclista  i van descartar que hi hagués algun tipus de relació sentimental entre la víctima i l'agressor.

L'agressió estava premeditada per matar la dona

El que sí que va explicar la policia catalana és que l'home ara detingut sabia perfectament contra qui va anar i a qui volia fer mal. Per la ferida i la intencionalitat que va mostrar en l'agressió, la policia creu que l'home volia acabar amb la vida de la dona, de nacionalitat espanyola i veïna de Girona.

Portaveus del comitè d'empresa van mostrar el seu rebuig a l'agressió que va rebre la seva companya quan estava de servei i també van posar en relleu les agressions i amenaces que reben els treballadors i les treballadores socials a Salt i en altres punts del Gironès.

L'agressor, amb diversos antecedents per agressions

L'home tenia antecedents policials per agressions i havia estat detingut també pels Mossos en altres ocasions i el jutge. Després de passar el cap de setmana a la comissaria dels Mossos de Girona, avui dormirà per primer cop a la presó de Figueres.