Una persona detinguda pels Mossos d'Esquadra.

Ingressa a presó un noi de 21 anys per agredir sexualment una nena de 13

Els fets van succeir fa una setmana després que els dos joves es coneguessin en persona per primera vegada

Un noi de vint-i-un anys ha ingressat a presó provisional comunicada i sense fiança per agredir sexualment una nena de tretze anys a Vilanova i la Geltrú. Així ho ha decretat el magistrat titular del Jutjat d'Instrucció número set de la localitat de la comarca del Garraf. Aquest ha considerat que existeix un nivell elevat de fugida, ja que l'home no disposa de feina a Catalunya i podia fugir cap a Paraguai, lloc d'on procedeix i on encara viu la majoria de la seva família.

A banda, amb aquest país no existeix conveni d'extradició per als nascuts en aquell país, fet que dificultaria més les tasques de tornada en cas que escapés de la justícia. L'agressió sexual es va produir fa una setmana, quan després que l'investigat i presumpta víctima s'haguessin conegut a través de xarxes socials. Ambdós van decidir trobar-se en persona i van quedar a l'estació de Sants de Barcelona.

La víctima i el presumpte agressor es van conèixer a través de les xarxes socials

D'allà van agafar un tren per anar a Vilanova i la Geltrú, concretament al pis de l'ara empresonat, on, segons l'escrit del jutge, va violar la menor. Com a justificació de la presó provisional, el jutge remarca l'elevat risc de fugida, atès que l'investigat és paraguaià i no té arrelament a Espanya, on no se li coneix activitat laboral.

La víctima i l'agressor es van conèixer fa unes setmanes a través de les xarxes socials. Després d'aquest període, fa una setmana van decidir conèixer-se en persona, i van quedar a l'estació de Sants de la capital catalana. Des d'allà van anar al domicili del jove de vint-i-un anys a la capital del Garraf.

Al pis, l'individu, que segons l'escrit judicial sabia que la nena tenia tretze anys, la va despullar i la va penetrar vaginalment. Després d'ejacular la va obligar a fer-li una fel·lació. Finalment, li va dir que si explicava a algú el que havia passat seria pitjor i li va pagar el bitllet de tornada a Barcelona.

El jove assegura que no va mantenir relacions amb la jove

L'instructor justifica la presó provisional per la veracitat del relat de la víctima. Afirma que en la seva declaració va ser «persistent, directa i clara, sense contradiccions ni ambigüitats i va oferir detalls incompatibles amb un relat figurat». Al contrari, l'agressor va relatar que només hi va haver «grapejades i petons superficials i de cintura en amunt». El jove va afirmar no haver tingut relacions sexuals amb la menor, extrem del tot incompatible amb els indicis relatats.

El magistrat ha decretat presó provisional per aquest jove «en vista del risc de fugida si es té en compte que el detingut és de nacionalitat paraguaiana, viu des de fa un any a Espanya amb un permís de residència temporal, que no hi ha conveni d'extradició amb aquell país i que l'individu no té arrelament al país, on només té la seva mare i no duu a terme cap activitat laboral».

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!