Inyección médica

Injecten insulina en comptes de la vacuna de la grip a deu pacients als Estats Units

Els afectats van haver de ser traslladats a l'hospital d'urgència

Un centre mèdic d'Oklahoma, als Estats Units, ha comès un greu error en  administrar insulina a deu pacients en comptes de la vacuna de la grip. Arran la negligència, els afectats han hagut de ser hospitalitzats. Vuit dels ingressats són residents d'un centre per a persones amb deficiència intel·lectual, mentre que els dos restants són treballadors de l'hospital. Els bombers i els efectius d'emergències van acudir-hi després de rebre la trucada que alertava sobre el desmai dels pacients, que estaven inconscient a terra.

Hauran de quedar-se a l'hospital més temps

L'encarregat d'administrar la vacuna és un farmacèutic amb experiència. Els afectats presentaven un quadre afàsic —dificultat per expressar-se i parlar—, particular de crisis, episodis epilèptics i ictus. Consegüentment van haver de ser traslladats a un hospital, en què romandran més temps, ja que la insulina és difícil d'eliminar i requereix un procés de recuperació lent. 

Tracy Roles, cap de la policia local, ha declarat que no recorda «haver vist una desgràcia mèdica d'aquesta magnitud». Paral·lelament, assenyala que podria haver sigut molt pitjor. La investigació encara no ha conclòs. 

També et pot interessar...