Intent de fuga d'un pres a la presó de Brians 1

Segons la Conselleria de Justícia, no hi ha hagut cap «risc real de fuga»

Imatge de l'interior del CP Brians 1
Intent de fuga d'un pres a la presó de Brians 1 | cedida

Un pres ha intentat escapar de la presó de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) aquest dijous, 21 de maig, segons ha avançat la Cadena Ser. L'intern hauria intentat la seva fugida durant aquesta passada matinada, fent un forat al fals sostre, segons ha detallat la Conselleria de Justícia.

L'home feia només quatre dies que estava a presó, de forma preventiva, després de ser detingut per un presumpte delicte de maltractaments, i estava en un mòdul semiobert preparat per als presos que no són considerats perillosos, on han de passar la quarantena abans de passar al mòdul amb la resta d'interns de la presó. 

Segons les informacions publicades, quan els treballadors del centre han detectat que l'home no estava a la seva cel·la han anat a buscar-lo, trobant-lo al sostre. A causa d'això, s'ha traslladat el pres a un mòdul d'aïllament, tot i que la Conselleria ha assegurat que no va haver-hi «risc real de fuga» perquè el fals sostre no té cap mena de connexió amb l'exterior de l'edifici. 

Les presons reprenen les visites de familiars i amics per locutori a la fase 1

La normalitat, de mica en mica, comença a arribar també a les presons catalanes després dels dos mesos de confinament en els quals els presos no han pogut rebre visites de familiars i amics. De fet, durant aquests dos mesos s'han fet més de 15.000 videotrucades que han substituït aquestes visites per intentar protegir els drets dels presos. 

Des del pas a la Fase 1 del desconfinament, els presos poden rebre visites però han de passar per un control de temperatura obligatori i només poden accedir dos visitants a cada locutori, en lloc dels quatre visitants habituals. A més, han de portar mascareta obligatòria per protegir la salut dels presos, després que a Catalunya s'hagin comptabilitzat 60 casos dins les presons, tot i que actualment només queda un cas actiu. 


Comentaris

envia el comentari