Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aeroport del Prat.

Intenta escapar-se a l'Aeroport del Prat, falla i la dona i el fill ho veuen tot

Sobre l'home, hi havia una ordre de detenció europea

Un important narcotraficant d'origen alemany, ha estat atrapat aquest matí per la Policia Nacional a l'Aeroport del Prat de Barcelona, quan intentava agafar un vol amb la seva família.

La Policia Nacional ha detingut a l'Aeroport del Prat un fugitiu de les autoritats alemanyes que formava part d'un grup de narcotraficants dedicats a l'enviament de droga des d'Espanya cap a Alemanya.

En el moment de la detenció, el fugitiu, sobre qui hi havia una ordre de detenció europea, anava a agafar un vol Barcelona-Frankfurt amb la seva parella i el seu fill.

Els fets dels quals se l'acusa es remunten als anys 2019 i 2020, quan l'home, i altres set membres de la banda ja detinguts, noliejaven camions carregats de marihuana.

En el cas del fugitiu, se li atribueix un encàrrec de 60 quilos de marihuana des de la ciutat de Dortmund.

Per a les seves comunicacions, la banda feia servir aplicacions de missatgeria encriptada als seus telèfons mòbils per mantenir els seus negocis i contactes ocults.

En el moment de la detenció, el fugitiu portava un rellotge d'alta gamma valorat en més de 40.000.

Ara ha quedat a disposició del Jutjat Central d'Instrucció a l'espera del seu trasllat a Alemanya.

Més detencions

La Policia Nacional va detenir ahir tres homes a l'estació d'autobusos del Nord de Barcelona que portaven 8,6 quilos d'heroïna impregnats en diverses peces de roba del seu equipatge.

Els detinguts pretenien viatjar des de Barcelona fins a França amb autobús. Per tot això, es va procedir a la detenció i posada a disposició judicial i se'ls va obrir un expedient d'expulsió per infracció administrativa a la Llei d'estrangeria.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Aquestes persones van ser identificades pels agents, que van comprovar que es trobaven de manera irregular a Espanya i no portaven documentació que acredités la seva identitat, per la qual cosa van ser traslladats a comissaria per ser identificats.

Ja en dependències policials, els agents van detectar una forta olor a acetona que emanava de la maleta que transportaven, per la qual cosa van procedir a inspeccionar-ne el contingut.

Hi van trobar una sèrie de vestimentes, com mantes i samarretes, embolicades en un film de plàstic i que tenien una rigidesa desmesurada.

Davant les sospites que pogués tractar-se d'efectes impregnats amb algun tipus de substància estupefaent, se'ls va aplicar un drogotest, que va donar positiu per opiacis.

La droga anava camuflada en diverses peces de roba de l'equipatge mitjançant un procés químic complex per impregnació, que en fa difícil la seva detecció.