Diversos camions en una benzinera

Roben en diverses àrees de descans de Catalunya: més d'un milió d'euros

Els lladres van cometre més de 20 furts

Gran cop dels Mossos d'Esquadra en desarticular una banda criminal dedicada als robatoris en àrees de descans de diverses vies catalanes.

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup que robava càrregues de camions aparcats en àrees de servei i de descans de la C-25 i l’AP-7.

En quatre mesos havien robat productes valorats en més de 600.000 euros.

Els agents han detingut tres membres del grup i han recuperat tres furgonetes robades i productes de marques exclusives per valor de més d’un milió d’euros.

Els lladres actuaven de nit i robaven quan el xofer estava dormint a la cabina del camió. Forçaven la porta del remolc i carregaven el material en una furgoneta robada prèviament. Després amagaven la càrrega en un magatzem de Vilassar de Mar, al Maresme, a l’espera de distribuir-la al mercat negre.

Més d'un milió d'euros

A principis del mes de febrer de 2022, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que s’estaven produint diversos robatoris a les àrees de servei de l’autovia C-25 de Sant Pere Sallavinera, Anoia, i Gurb, Osona, i a les àrees de servei de Gironès i la Jonquera de l’AP-7.

Amb diverses denúncies de les víctimes, els agents van iniciar una investigació. L’objectiu dels delinqüents eren camions que es dedicaven a transportar mercaderies a escala internacional.

Van cometre més de 20 robatoris

El grup està format per 5 persones d’origen marroquí amb antecedents per delictes contra el patrimoni que treballaven de forma molt organitzada.

Actuaven de manera molt selectiva i sortien cada nit per buscar camions que transportessin productes exclusius o valuosos, com ara electrodomèstics, tecnologia o roba de marca, entre d’altres.

Els investigadors han pogut relacionar els autors amb 21 robatoris amb força, un robatori amb violència i intimidació i el robatori de tres vehicles tipus furgoneta de grans dimensions que usaven per transportar el material robat.

Els Mossos han aconseguit localitzar el punt d’emmagatzematge a la població de Vilassar de Mar, d’on s’ha recuperat també material sostret relacionat com a mínim amb 19 fets delictius diferents ocorreguts durant l’últim any, i ubicats majoritàriament a la C-25, però també a l’autopista AP-7, sobretot a la zona nord d’aquest últim any.

El jutjat d’Instrucció número 2 d’igualada ha decretat llibertat amb càrrecs pels 3 detinguts i ha imposat a tots els membres del grup la prohibició de circular per tota l’autovia C-25, zona on eren més actius, fins a finalitzar el procediment.