L'entrada del Centre Penitenciari de Ponent

Un intern d'una presó catalana inunda la cel·la i agredeix un funcionari

Asseguren que el pres ha inundat la cel·la i, quan els treballadors hi ha anat, ha clavat un cop de genoll a un d'ells

El Centre Penitenciari de Ponent s'ha vist immers en un nou incident. Aquest cop, però, el protagonista ha estat un intern de la presó lleidatana. A finals d'octubre va sortir a la llum un cas que s'estava processant un funcionari per delictes continuats d'abusos sexuals i abús d'autoritat durant dos anys sobre un intern de la presó.

Ara, els sindicats representatius del centre lleidatà denuncien una agressió d'un intern a un funcionari. Uns fets que van succeir aquest passat dissabte.

«La situació s'agreuja cada minut que perdem»

La situació comença a ser complicada al Centre Penitenciari de Ponent. Els sindicats han denunciat aquesta nova agressió que va passar aquest dissabte quan el pres havia amenaçat feia uns dies que enviaria un treballador a l'hospital. 

L'intern, per aconseguir el seu objectiu, havia inundat la seva cel·la. Alguns dels treballadors van anar a «contenir la situació» i traslladar l'intern al DERT. Aquest va ser el moment que va aprofitar el presoner per colpejar «amb un fort cop de genoll, empentes i cops», un dels treballadors, que ha hagut de ser atès per la mútua.

Des de Justícia, però, rebaixen l'alarma i expliquen a l'ACN que el cop ha estat causat quan els funcionaris estaven reduint l'intern. Així mateix, assenyalen que el treballador va patir lesions «lleus» i que va anar al metge quan va acabar la jornada laboral.

Pels sindicats, però, aquest incident no queda en només això que assenyala Justícia. Expliquen que és un «nou exemple de les mancances» de què fa temps alerten. L'autor de l'incident és un jove, sense cap mena d'arrelament ni al centre, ni a la demarcació, expliquen, amb expedients relacionats amb el mal ús de les medicacions que es reparteixen. 

A més, afegeixen, aquest intern va verbalitzar, fa només uns dies, que enviaria a algun funcionari a l'hospital, i posteriorment va amenaçar amb un pal d'escombra als funcionaris d'infermeria.

És per això que, tot i que el director d'Afers Penitenciaris, César Galván, va demanar divendres «temps» per analitzar les demandes dels funcionaris de la presó de Lleida, «no el tenim», apunten els sindicats.

«La situació s'agreuja cada minut que perdem», asseguren, i alerten que «estem a les portes de les Festes, una època en què augmenta sensiblement la conflictivitat a l'interior de les presons».

És per això que els treballadors demanen a Galván «actuar ràpid». «No permeti que ens tornin a fer mal», demanen, i esperen que els companys afectats es recuperin el més aviat possible.