Interrompuda la circulació de l'R2 a Viladecans per l'atropellament d'una persones

S'ha activat la prealerta del pla FERROCAT

Un tren de Rodalies de Catalunya a l'estació de Sabadell Centre amb alguns passatgers
S'ha activat la prealerta del pla FERROCAT | Europa Press

Protecció civil ha anunciat a través del seu perfil oficial de Twitter la interrupció per una estona del funcionament de la línia R2 de Rodalies a causa de l'atropellament d'una persona. En concret, la circulació ha estat interrompuda a Viladecans. De moment es desconeixen més detalls dels fets. Des de Protecció Civil s'ha activat la prealerta de FERROCAT.

Afectacions en diversos punts de la línia en poques hores

Alhora, des del perfil de la línia R2 de Rodalies, s'ha informat d'unes afectacions que poden superar els quinze minuts als trens entre les estacions de Sitges i Garraf. Tot i això, s'ha informat que existeix una incidència que afecta les estacions, i en cap cas han indicat que tingui relació amb l'atropellament d'una persona a les vies a Viladecans.

A més, ahir divendres cap a les 20.30 hores, una altra aturada de trens es va registrar a Rodalies. En aquest cas va ser a l'Estació de Sants de Barcelona, i va afectar la línia 13. Tal com es va anunciar, també va ser una afectació a les instal·lacions de l'estació ferroviària, i va arribar a provocar retards en els trens d'uns 30 minuts. 

Adif anuncia afectacions els pròxims 29, 30 i 31 de gener

Adfi iniciarà els dies 29, 30 i 31 de gener el tram final dels treballs del nou esquema de vies d'ample convencional a l'estació de Sants, conegut com el 4+4, amb la culminació de les darreres tres fases de les obres, que afectaran les vies 13 i 14. 

Amb el nou sistema, es disposarà de quatre vies de parada per als trens que accedeixin a l'estació des dels túnels de Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya i es busca millora la capacitat de la infraestructura i la millora de la fluïdesa del servei. Els treballs comportaran afectacions entre la nit del 28 de gener i la matinada de l'1 de febrer a les línies R2 sud i R2 nord de Rodalies i R11, R13, R14, R15, R16 i R17 de Regionals, segons informa Renfe.

El passat 22 de desembre ja es va posar en servei el nou esquema de vies que circulen pel túnel de Plaça Catalunya i des d'aleshores els trens en direcció a l'Hospitalet de Llobregat (R4 sud, R1, R3 i R12 amb final d'estació) estacionen a les vies 7 i 8, mentre que en sentit invers ho fan a les línies 9 i 10.

Ara, es treballarà en les vies 13 i 14, que quedaran fora de servei de forma consecutiva durant aquests dies per dur-hi a terme l'adaptació de la catenària, del muntatge de via, dels desviaments i canvis d'agulla, entre d'altres. La darrera fase de les obres es preveu que finalitzi la nit de l'1 al 2 de febrer i la matinada de l'1 de març, quan ja es donaran per acabats tots els treballs. D'aquesta manera, les línies que circulin pel túnel del Passeig de Gràcia en sentit nord estacionaran a les vies 13 i 14 i les que ho facin en sentit sud a les vies 11 i 12.


Comentaris

envia el comentari