Pla d'una mà amb bitllets per ingressar a un caixer automàtic

Intervenen 30.000 euros a una dona de 75 anys a la duana d'Andorra

La infractora va continuar el viatge amb 1.000 euros en concepte de 'mínim de supervivència'

Efectius de la Guàrdia Civil del Resguard Fiscal, sota la direcció de l'Administrador de la Duana de la Farga de Moles de l'Agència Tributària, van intervenir el dilluns la quantitat de 29.070 euros, per la comissió d'una infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals.

Segons han informat des del cos policial, la intervenció es va produir al voltant de les 17.00 hores de la tarda quan al recinte duaner, procedent d'Andorra, va accedir pel carril verd (res a declarar) una dona, de 75 anys i de nacionalitat italiana, ocupant d'un vehicle amb matrícula espanyola. Els agents van decidir aturar el vehicle i preguntar al conductor si tenia alguna cosa de declarar, el mateix va manifestar que uns 8.000 euros. 

Un registre més minuciós de la policia

En aquest moment, la Guàrdia Civil va decidir dur a terme un registre més minuciós del vehicle, fins que va trobar a l'interior d'una bossa de mà i en una motxilla un total de 30.070 euros, propietat de la infractora.  Un cop verificada la quantitat dels diners pels agents a les dependències de l'Agència Tributària, i en presència de l'oficial de viatgers, es va procedir a aixecar acta per la comissió d'una infracció la normativa sobre blanqueig de capitals en superar la quantitat que es regula en l'esmentada normativa.

La infractora va continuar el viatge amb 1.000 euros en concepte de 'mínim de supervivència', quedant la resta dipositat a la duana de la Farga de Moles  a disposició de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.