ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Intervenen 200 kg de peix que no reunia les garanties de qualitat a l’Empordà

Els Mossos han denunciat dues persones per una greu infracció de la Llei de Pesca

Els Mossos han intervingut 200 quilos de peix que no havia passat per la llotja a l'Alt Empordà | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han intervingut a l'Escala (Alt Empordà) 200 quilos de peix que no reunia les garanties de venda i que no havia passat per la llotja. Els fets van passar dimarts passat quan agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (IRMA) del cos, juntament amb un inspector de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, van fer un control de peix fora per detectar si se n'havia venut fora de la llotja sense documentació de control i traçabilitat.

200 quilos de peix intervingut per no passar el control de qualitat

Durant l'actuació, els agents van aturar dos vehicles. Un d'ells duia al maleter 77,5 kg de peix blau i l'altre, 114,5 kg. Cap dels dos tenia cap documentació que en justifiqués la procedència i el transport, a més, tampoc disposava de mesures per garantir la conservació del producte. Al segon conductor també se li va trobar una bàscula que possiblement era utilitzada per vendre el peix al detall. Els Mossos han denunciat als dos conductors, de 49 i 56 anys, per una infracció greu de la Llei de Pesca.

Les infraccions tipificades com a greus a la llei poden arribar a suposar multes de fins a 60.000 euros. Les actes de la denúncia s'han enviat als serveis territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. La intervenció s'emmarca dins l'acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i la Direcció General de la policia amb l'objectiu «d'optimitzar» la lluita contra la pesca il·legal a Catalunya.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari