Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
autobús

Atrapen dos homes que feien contraban de tabac en autobusos a la Jonquera

Havien amagat les caixes de tabac a la zona d'equipatges de dos autobusos amb destinació a França

La Guàrdia Civil ha intervingut 2.180 caixes de tabac de contraban que estaven amagades entre equipatges d'autobusos de línia amb destinació a França a la Jonquera (Alt Empordà).

  

Aquest dimecres a la matinada s'han portat a terme dos registres diferents a l'AP-7 que han permès comissar una mercaderia de procedència desconeguda per valor de més d'11 mil euros. Després de comprovar que el tabac no portava els precintes fiscals corresponents, els agents de la Benemèrita han denunciat els propietaris de les maletes per una infracció administrativa de contraban.

La  primera de les inspeccions s'ha fet al voltant de les tres de la matinada en un autobús amb destinació a Montpelier que circulava per l'Ap-7. Després de registrar el maleter del vehicle, els agents han demanat a un dels passatgers que obrís la seva maleta. Es tractava d'un home amb passaport d'Algèria que hi transportava 1.490 caixes de tabac, sense cap mena de precinte fiscal, i per valor de  7.600 euros

Un segon autocar

Pràcticament mitja hora després i en aquest mateix punt, han aturat un segon autocar que provenia de Barcelona en direcció Marsella. Seguint el mateix procediment, han identificat un segon passatger – també d'Algèria – que portava un total de 690 caixes de tabac valorades en 3.500 euros. En aquest cas, els paquets de tabac tampoc portaven els precintes reglamentaris.

En presència dels infractors, la Guàrdia Civil ha aixecat les  corresponents actes de comís del tabac i ha denunciat els dos homes com a suposats autors d'una infracció administrativa de contraban. Pel que fa a la mercaderia comissada s'ha remès a la Dependència Provincial de Duanes i Impostos Especials de la Jonquera.

També et pot interessar...