Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rosa Peral, una de les principals sospitoses del crim de la Guàrdia Urbana en la seva detenció

La nova i definitiva pista que pot aclarir el crim de la Guàrdia Urbana

Una nova trucada podria confirmar la participació activa d'Albert López i la premeditació del crim

Queden molt pocs dies perquè comenci el judici d'un dels assassinats més mediàtics dels darrers anys a Catalunya, el conegut com crim de la Guàrdia Urbana. El pròxim dilluns s'inicia el procés contra Rosa Peral i Albert López, els dos agents per qui es demana 25 anys per matar al company i parella de la primera, Pedro Rodríguez, per després cremar i llençar el seu cadàver dins un cotxe al pantà de Foix. Els dos protagonistes vius d'aquest macabre triangle amorós sempre han mantingut versions contradictòries, negant cadascú ser l'autor material, i han defensat que no era un crim premeditat. Una nova prova, però, podria acabar demostrant el contrari. 

Va ser sobretot  López qui va assegurar que el seu paper en el crim va ser passiu i que només va ajudar la seva exparella a desfer-se del cos. Però ara, segons explica 'La Vanguardia', la investigació podria desmentir aquesta versió un cop s'ha comprovat que va comprar un mòbil de prepagament 10 dies abans del crim que només va utilitzar la nit de l'assassinat. 

La seqüència de trucades entre els dos acusats

Va ser la nit de l'1 al 2 de maig de 2017 quan, en circumstàncies encara no aclarides, Rosa i Albert van matar Pedro al xalet on ella vivia a Cubelles. Aquella nit, no se sap si abans o després de l'assassinat, ella va fer una trucada perduda a la seva exparella a les 21.51. A les 21.53, parlen durant quatre minuts.    

El que han descobert finalment és que Albert va fer una trucada perduda amb un telèfon de prepagament minuts després. L'acusació creu que és un senyal que confirmaria la seva participació i la premeditació. 

Aquesta nova prova es podrà aportar just a temps pel judici després que la companyia telefònica Lycamobile hagi respost amb dos anys de retard a la petició que va fer la magistrada  encarregada del cas. Un cop oberta la instrucció, es va requerir a totes les empreses de telefonia contractades pels acusats que rastregessin el senyal i revisessin els seus missatges de text i fotografies. 

Ara s'ha pogut demostrar que el 20 d'abril es va comprar un mòbil de prepagament a nom d'Albert López.   Curiosament, va ser només quatre dies abans que preguntés a un company que com es desfaria d'un cadàver i que aquest li respongués que el ficaria dins un cotxe, el cremaria i el llençaria per un barranc. 

També et pot interessar...

  • Troben un mòbil amagat a la cel·la de Rosa Peral, acusada pel crim de la Guàrdia Urbana
  • Rosa Peral, sobre l'altre acusat del crim de la Guàrdia Urbana: «És un psicòpata»