Intervenen més d'una trentena de gossos d'una botiga d'animals de Barcelona

L'operatiu s'ha fet en el transcurs d'una inspecció administrativa

Un agent de la Guàrdia Urbana en el moment d'imposar la multa a la botiga d'animals de l'Eixample
Un agent de la Guàrdia Urbana en el moment d'imposar la multa a la botiga d'animals de l'Eixample | Europa Press

El Departament de Protecció d'Animals de Barcelona i la Guàrdia Urbana de Barcelona han intervingut 33 gossos de diferents races en una botiga d'animals del districte de l'Eixample, en el transcurs d'una inspecció administrativa. Segons un comunicat d'aquest divendres, la inspecció s'ha fet arran d'unes denúncies rebudes a l'oficina de Protecció d'Animals per presumptes irregularitats relacionades amb les condicions de salut dels animals que es venien a l'establiment.

Els animals intervinguts presentaven símptomes compatibles amb parvovirosis -una malaltia potencialment mortal i contagiosa, molt freqüent en gossos que no han estat correctament vacunats durant les primeres etapes del seu desenvolupament-, Brom -malaltia infectocontagiosa molt greu- i coronavirus caní, entre d'altres.

També es van localitzar animals malalts en un espai il·legal de la botiga, en pèssimes condicions higièniques i de salut, i ni la sala de quarantena ni els box dels animals a la venda comptaven amb les condicions higièniques necessàries per evitar la transmissió de les malalties. Els agents també van observar que la botiga no complia amb les obligacions documentals com disposar de les factures de compra dels animals.

 

1.285 denúncies per infraccions relacionades amb la tinença responsable d'animals

La inspecció conjunta entre el Departament de Protecció d'Animals i membres de la secció canina de la Guàrdia Urbana de Barcelona forma part d'un programa de col·laboració mútua en aquest i altres àmbits relacionats amb la tinença i la venda d'animals.

En aquestes inspeccions es té en compte la documentació i les condicions vinculades al benestar dels animals: edat dels cadells, pautes de vacunació i alimentació, protocols de socialització, mida de les gàbies, nombre d'animals a l'establiment, indicis de malalties o senyals de desatenció i espais d'adaptació i quarantena. Des del mes de gener fins al mes d'octubre d'aquest any, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha imposat un total de 1.285 denúncies per infraccions relacionades amb la tinença responsable d'animals, mentre que la xifra de l'any passat va ser de 1.385 denúncies.


Comentaris

envia el comentari