14 intoxicats per monòxid de carboni en dues cases de Lleida i Barcelona

Dos fets similars van succeïr aquest dissabte en dos habitatges diferents de Catalunya, un a la comarca de les Garrigues i l'altre al Vallès Oriental

Un total de catorze persones es van veure afectades per intoxicacions de monòxid de carboni  després que en dues cases, una a la província de Lleida i l'altre de Barcelona, es produïssin males combustions, tant d'una caldera com d'un braser. Els fets es van produir, en ambdós casos, durant la nit de dissabte.

Set adults i tres menors intoxicats a Les Garrigues

Al municipi de Juneda, a Les Garrigues (Lleida), set adults i tres menors van resultar intoxicats per monòxid de carboni, tot com a conseqüència de la mala combustió d’un braser  en un habitatge.

L'incident es va produir al voltant de les 23.00 hores de la nit i tots els afectats van haver de ser  evacuats amb ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) fins a l’hospital Arnau de Vilanova. Fins al lloc s’hi van desplaçar també dues dotacions dels Bombers de la Generalitat. Cal mencionar, però que tots els afectats presentaven només símptomes lleus.

Quatre persones d'una família intoxicades lleus al Vallès

D'altra banda, quatre persones d'una mateixa família van haver de patir un succés molt similar. A casa seva, al municipi de Vallgorguina, al Vallès Oriental, la caldera va fer una mala combustió i es van veure afectats per intoxicacions de monòxid de carboni. En aquest cas les persones afectades van ser  dos adults i dos menors. Tots ells van haver de ser traslladats, també pel SEM, en aquest cas fins a l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

Imatge d'arxiu dels Bombers de la Generalitat
Imatge d'arxiu dels Bombers de la Generalitat | Twitter

 

Un incendi afecta una indústria a la Selva

Cal mencionar també que durant la mateixa nit els Bombers de la Generalitat van haver de treballar en un incendi que es va produir en una indústria a la localitat de Riudellots de la Selva, a Girona. Va ser aproximadament a les 22.10 hores en una empresa que es dedica a la fabricació de piscines. Es va tractar d'un foc prou greu en el qual hi van haver de treballar fins a tretze dotacions dels bombers.

Les flames han causat danys en material i maquinària de la indústria, també en l'edifici, de fet un 75% de l'estructura s'ha vist danyada, de la mateixa forma que les instal·lacions. Per sort, el que no es va haver de lamentar va ser cap persona ferida.