Imateg dels Mossos d'Esquadra sobre un fons negre

S'inventa que han assassinat la seva dona perquè els Mossos arribin de pressa a casa

Podria ser multat amb fins a 30.000€ per inventar-se l'assassinat | Va mobilitzar Mossos, SEM i Guàrdia Urbana

Surrealista i dantesc. A vegades, els successos ocorreguts a Catalunya només es poden descriure així. És impossible fer-ho d'una altra manera. L'últim, és impagable: un home ha estat multat a Lleida per inventar-se l'assassinat de la seva dona perquè els Mossos arribessin més de pressa a casa. 

Sí, surrealista i dantesc. Els fets han tingut lloc de matinada al carrer Pau Claris de Lleida. Segons avança el diari El Segre, l'home, de 42 anys, va trucar en primera instància al 112 perquè creia que li estaven robant a casa. Com que els Mossos tardaven en arribar, l'individu va decidir sortir pel balcó i cridar que havien assassinat la seva dona. Quelcom que va activar ràpidament els veïns, que van trucar al 122. 

Al final, però, ni una cosa ni l'altra. Ni assasinat, ni robatori. Ara l'home s’enfronta a una sanció d’entre 601 i 30.000 euros.

S'exposa a una multa de 30.000 euros

La falsa emergència va mobilitzar quatre patrulles de la Guàrdia Urbana, dos dotacions dels Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). 

I és que l'emergència semblava real. Segons expliquen, les patrulles policials van arribar a l'habitatge protegits per la possible troballa de l'homicida. Però no s'hi van trobar res de res. 

Bé, sí. S'hi van trobar l'inquilí, sol a casa, que els va explicar que havia trucat al 112 explicant que creia que l'estaven robant i, davant la demora dels equips d'emergència, va decidir dir que se li havia ocorregut sortir al balcó i cridar que havia matat la seva dona. 

▶️ Les platges catalanes, plenes de gent gràcies a les altes temperatures dels últims dies

Segons relata el diari El Segre, la Guàrdia Urbana de Lleida el va denunciar per una infracció greu de l’article 36.5 de llei Orgànica 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana. Segons aquesta, se sancionen «les accions i omissions que impedeixin o obstaculitzin el funcionament dels serveis d’emergència, i provoquin o incrementin un risc per a la vida o integritat de les persones o de danys en els béns, o agreuja les conseqüències del succés que motivi la seua actuació». 

Podria ser multat amb fins a 30.000 euros.