Imatge de Jessy i El Peke

El misteri del crim del Álamo 2 anys després: la petició de mà va acabar amb 2 morts

Fins a tres persones s'han autoincriminat pel suborn del principal investigat

Aquesta setmana, fa dos anys del doble atropellament a Madrid que va deixar una parella sense vida. Ara, el cas s'ha convertit en una complicada cruïlla d'on no paren de sortir presumptes culpables que semblen haver estat subornats per increpar-se. Tot i això, familiars i testimonis asseguren saber qui va ser el veritable autor del crim.

Dos anys de la mort de Jessy i El Peke

L'atropellament mortal va tenir lloc la matinada del 27 de juliol del 2020, al restaurant El Álamo a Madrid, durant la celebració d'una petició de mà. Antonio, àlies El Peke, de 28 anys, i la seva parella Jessica, de 27, sortien fugint de l'interior del local, on s'havia iniciat una baralla entre les dues famílies. La baralla es va iniciar per l'elecció de la música i va acabar convertint-se en una batalla campal amb cadires, ampolles i pals.

La parella, amb Lucía, de 18 anys, van pujar al cotxe i ja circulaven quan un BMW negre els va colpejar el vehicle deixant-lo avariat, els tres ocupants van baixar i el conductor de l'altre vehicle els va envestir. Antonio i Jessica van morir, i la jove Lucía va patir ferides greus.

Apareixen falsos autors del crim

Aquest darrer 27 de juliol, desenes de persones es manifestaven a Vallecas reclamant justícia per les víctimes. Des que la parella va morir fa dos anys, tres persones s'han presentat davant de les autoritats autoinculpant-se falsament del doble crim. Els familiars exigeixen que es castigui el presumpte responsable que es troba en llibertat provisional, Jesús G.

Les investigacions han arribat a la conclusió que dues de les tres persones que es van autoinculpar del delicte van ser subornades pel suposat autor. Tots dos, acusats d'un delicte d'encobriment, tenien l'encàrrec de lliurar 4.000 euros a un advocat amb la promesa que els aconseguiria un lloc de firaire a diversos pobles.

Foto d'un detingut emmanillat.
Les històries dels autoincriminats eren falses i inversemblants. | EP

Una trucada d'autoincriminació falsa

Així va ser com, després de la nit de l'atropellament mortal, la Guàrdia Civil de Navalcarnero rebia la trucada d'un lletrat que assegurava que el seu client reconeixia ser l'autor de l'homicidi. Els agents van citar l'advocat i el presumpte culpable l'endemà, però cap dels dos no es va presentar. El jove se n'havia penedit en el darrer moment i s'havia fugat amb els 4.000 euros.

La mateixa tarda, un altre jove de 24 anys es va presentar davant de la Guàrdia Civil. Ali S., un iraquià en situació irregular a Espanya, afirma haver atropellat Jessy i El Peke. La versió que explica als agents és contradictòria i inversemblant, per tant, el descarten com a autor del delicte i com un dels altres ocupants del vehicle.

Troben el cotxe dins un camió de cerveses

Dos dies més tard de totes les mentides presentades, la policia troba el BMW amb què es va atropellar la parella. Es trobava ocult a l'interior d'un camió de cerveses i tenia una abonyegadura a la part frontal. Es va descobrir que el cotxe estava a nom de Jesús G., que va ser trobat i detingut el març del 2021.

El fill del principal sospitós, de 17 anys, es presenta llavors a la Fiscalia de Menors, per declarar que ell n'era el conductor en el moment de l'atropellament. Una història més que s'arxiva per la poca credibilitat d'allò que s'ha explicat.

Es descobreix el suborn del principal sospitós

L'octubre del 2021, un jove es va presentar davant la Guàrdia Civil per revelar què havia passat realment la matinada del 27 de juliol del 2020. El noi va explicar als agents que el principal sospitós, Jesús G., va aparèixer a la caravana on dormia la mateixa matinada del delicte.

Li va oferir 4.000 euros perquè es declarés culpable i deixés algunes empremtes al seient del conductor del BMW. Es va concloure que el subornat era el mateix noi que no es va presentar a la cita amb l'advocat i la policia l'endemà de l'atropellament.

En llibertat sota fiança el presumpte homicida

Dos anys després del crim del Álamo, el jutge deixava en llibertat sota fiança Jesús G., principal investigat per dos homicidis. Familiars i amics de les víctimes consideren injusta aquesta decisió i temen que pugui fugir i no arribi a ser jutjat.