Aitor fue llevado al médico varias veces antes de fallecer

Aitor, el nen que va morir després d'anar cinc vegades a urgències: un pas més cap a la veritat

La família del menor continua lluitant per demostrar la negligència mèdica davant la justícia

La mort d'un infant de 8 anys a causa d'una peritonitis el 28 d'octubre de 2020 continua generant polèmica després de gairebé un any. Es deia Aitor, era de Petrer, Alacant, i havia anat cinc vegades a urgències.

En cap de les seves visites, Aitor va rebre el diagnòstic de la malaltia que tan sols quatre dies més tard posaria fi a la seva vida. Un dia després d'enterrar el seu fill, la mare va voler compartir la seva història a través d'un vídeo que es va fer viral a les xarxes socials.

«Que m'escolti el món sencer. Us demano per Déu que compartiu el vídeo, perquè això no sigui en va», deia Marta Gonzálvez Alba, completament trencada de dolor.

Des d'aleshores, els pares del nen han estat lluitant per demostrar davant la justícia que hi va haver negligència mèdica cap al seu fill. La investigació judicial continua en instrucció i la família lamenta la lentitud del procés gairebé un any després de l'esdeveniment.

La dramàtica història d'Aitor de 8 anys: va morir després d'anar cinc vegades a urgències

El gran calvari de la família Esteban Gonzálvez comença el dia 24 d'octubre de l'any 2020. Alarmats davant els forts dolors abdominals que presentava Aitor, els pares el van portar a urgències en plena pandèmia.

«El dia 24 (dissabte) vaig portar el meu fill a urgències de l'ambulatori i, d'allà, el van enviar a l'hospital amb mal de panxa. Li van dir que no era res. El van veure per parar els vòmits, però es moria de mal a l'estómac», explicava la mare en un vídeo que va publicar pocs dies després de la seva mort.

Reclama que no li fessin cap ecografia ni anàlisi de sang i l'enviessin a casa.

Després d'un cap de setmana molt dur, Marta va decidir tornar al Centre de Salut de Petrer el dilluns al costat del seu fill perquè les molèsties estomacals no cessaven.

«El metge li va donar un sèrum perquè no vomités i em va dir que, si continuaven, el tornés a portar a la tarda. Altre cop, li van parar el vòmit i el van enviar a casa. No era res, deien», relatava entre llàgrimes.

El dimarts, Marta va tornar a portar el nen al Centre de Salut de Petrer. Però Aitor va morir poques hores després.

«El dimarts a la nit tenia un mal d'estómac enorme, ja no podia més i el baix portar a urgències un altre cop. El van punxar i ens el vam emportar a casa, però a les cinc de la matinada es va posar molt malament i a les set es va morir, amb 8 anyets», concloïa.

La família d'Aitor lluita per continuar la investigació sobre la mort del nen

Davant dels fets relatats, la família d'Aitor va denunciar el personal sanitari que va atendre el petit. Segons argumenten, no li van realitzar les proves necessàries per trobar la patologia que tenia. Creuen que no van fer tot el que podien per curar-lo. A més, també denuncien que el dia 27 d'octubre, a urgències, li van dir que no tornés perquè la situació pandèmica era greu.

«Ho volen tapar tot amb el puto coronavirus i deixen morir la gent. Només demano que no permeteu que això passi a cap altre nen, a cap altre. A mi m'han pres la vida». «No li van fer ni una punyetera analítica de sang, el van deixar morir», assegurava al vídeo.

Dies més tard, l'autòpsia realitzada per via judicial va revelar que Aitor havia mort per una peritonitis. L'examen forense practicat a l'Institut de Medicina Legal d'Alacant va servir perquè el jutjat obrís les diligències pertinents, malgrat que el procés judicial encara està obert.

Tal com revelava aquesta setmana el diari 'Las Provincias', la investigació farà un pas determinant aviat. Un forense de pediatria digestiva analitzarà l'autòpsia de l'infant de Petrer per determinar si hi va haver mala praxi per part dels metges que el van atendre.