ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Investiguen 13 morts estranyes a Punta Cana: «El meu germà no va morir d'un infart»

L'FBI investiga les 13 morts en estranyes circumstàncies d'aquest any al país del Carib
Juanma Díaz Padilla va morir a Punta Cana quan no portava ni un dia al país | El Español

 

Juan Manuel Díaz Padilla tenia 40 anys, i va anar de viatge a Punta Cana (República Dominicana) per amor. Volia tornar a Espanya amb la dona de la seva vida, Elisa Esther Mercedes, per a casar-se amb ella. Es van conèixer l'estiu de 2017, i des de llavors «estava bojament enamorat, massa, diria jo», confessa el seu germà en declaracions a 'El Español'. Però el seu pla mai es va complir. Ni un dia després que Juanma arribés a l'hotel, van trobar el seu cos flotant a la piscina.

 

Es va dir que la seva mort va ser sobtada, segons l'informe mèdic, per una insuficiència respiratòria a causa d'un infart. No obstant això, la seva família no dorm tranquil·la des d'aquell dia, quan van haver de dir adéu per sempre a Juanma sense entendre res. «Són coses molt estranyes. Ell tenia el cor d'Indurain», confessa el germà. Però la mort de Juanma no és l'única mort estranya de Punta Cana d'aquest any. Ja són 13 les persones que han mort al país del Carib en confuses circumstàncies.

 

Li enviava diners cada mes

A la seva família mai li va fer gràcia la idea del matrimoni amb Elisa Esther. La família Díaz Padilla viu en el poble valencià d'Albal, i eren quatre germans. El Juanma era pensionista i des que va començar la seva relació a distància amb la dominicana, li feia una transferència mensual de 600 euros (dels 1.500 euros de pensió que cobrava). Segons la seva família, «estava tan cec d'amor que vam arribar a pensar que havia sofert un encanteri de màgia negra».

 

Juanma Díaz Padilla murió en Punta Cana cuando no llevaba ni un día en el país | El Español

 

El trist desenllaç del valencià va ser el passat 18 d'agost de 2018, quan el Juanma va agafar un avió amb destinació a Punta Cana. Segons 'El Español', portava 100 euros a sobre i va anar directe al complex hoteler de Platja Bávaro, on va dormir amb la seva promesa. L'endemà al matí, després de dinar, el Juanma va decidir prendre's un rom amb Coca-Cola i quedar-se a la piscina de l'hotel, mentre la seva estimada se n'anava a dormir a l'habitació. Minuts després de tirar-se a la piscina, Juanma moria d'un infart.

 

Les estranyes circumstàncies de la mort fan que la família no es cregui la versió oficial dels fets. És per això que han denunciat l'ocorregut davant la Guàrdia Civil de Altafar, València, i demanen que s'obri una recerca per a aclarir les circumstàncies de la mort del seu familiar. Han demanat que es realitzi una segona autòpsia a Espanya.

 

«No vam tornar a saber res més d'ella»

«Poc després de morir, la seva parella ens va enviar un missatge a través de Facebook explicant-nos que li havia passat alguna cosa al meu germà. La vaig trucar i l'única cosa que s'escoltaven eren les sirenes de les ambulàncies. El meu germà no estava malalt del cor. Estava sa i no prenia drogues. És tot molt estrany. Hi ha terceres persones en tot això», explica Paco, el seu germà, qui afegeix que «al tanatori van venir més de 500 persones. Entre elles no estava la seva promesa. No vam tornar a saber res més d'ella».

 

Ja són 13 les morts en circumstàncies estranyes a Punta Cana en menys d'un any. Des del Govern del país s'ha ordenat una important recerca per a esclarir els casos, a què s'ha sumat l'FBI. A més, s'estan realitzant controls de qualitat en les begudes alcohòliques dels minibars dels hotels.

 

També et pot interessar...