Primer pla de Javi Castro somrient en un acte festiu

Javier, el pare de 38 anys mort pocs dies després de batejar el seu fill

«Fa una setmana va batejar al seu fill», es lamenten els familiars de Javier, mort per un problema cardíac a Lugones (Astúries)

Dol a la parròquia de Lugones (Astúries) després de la mort del tamboriteru Javier Álvarez Rodríguez, conegut com Javi Castro, als 38 anys per un problema cardíac.

«Dissabte passat estàvem batejant el seu fill, i ara ja no hi és», confessa el seu amic Rubén Cristóbal, molt afectat per la pèrdua. Javier ha deixat la seva dona i dos fills. «Tenies un cor tan enorme que se't va trencar de tant fer-lo servir», podem veure en una publicació a les xarxes socials.

Javi Castro era veí de Lugones de sempre. El seu pare, Miguel Álvarez Manchado, va ser durant diversos anys president del grup Principado, «una associació de nois que porta quaranta anys treballant per a difondre el folklore de la terra», explica el diari 'La Nueva España'.

En aquest lloc va agafar gust per la música asturiana i va començar a tocar el tambor. Als 18 anys va conèixer Rubén Cristóbal, que després seria el padrí del seu fill i l'acabaria succeint com a president de l'associació.

«Sempre ens transmetia bon humor. Era un paisà com una casa de pagès»

«No només tocava el tambor, sinó que també ballava. Era una persona molt voluntariosa, i quan algú necessitava que li donessin un cop de mà, ell ho feia», explica.

Des de 2008, sempre «amb un somriure», participada a l'agrupació cultural El Cencerru de Valdesoto, de Sidros y Comedies. I va ser gràcies al mestre Héctor Braga, amb qui va tocar en moltes ocasions.

"Sempre ens transmetia bon humor. Era un paisà com una casa de pagès. Estem tots astorats per la situació», revela Pablo Canal, un company seu de l'associació.

Assegura que quan van anar a Lisboa, van improvisar una desfilada de matinada per idea seva. «És tan difícil recordar només una anècdota», diu.

A Lugones també se'l coneixia per participar a la cavalcada de Reis. «Sempre estava disposat a col·laborar. També ho va fer amb moltes bandinas i amb el col·lectiu Fonte Fuécara, de Llanera», explica Cristóbal.

El seu amic parla de la quantitat de desfilades i celebracions en què havien tocat junts. Defineix els anys que van estar mà a mà com «els millors» de la seva vida, i diu que Castro era «com un germà» per a ell.

El funeral se celebrarà demà, 19 d'octubre, a l'església parroquial de San Felipe de Lugones a les sis de la tarda.

Javier rebrà cristiana sepultura al cementiri parroquial. «La família agraeix limitar les visites al tanatori i que els condols es facin de manera digital», resa l'esquela de Javi.