Imatge Javier Jiménez.

Mor sobtadament i amb només 27 anys el xef Javier Jiménez

El cuiner va morir mentre feia senderisme

Javier Jiménez, un reconegut xef de les Canàries, va morir el dia 6 de desembre passat. Va ser a causa d'un atac d'epilèpsia que va patir mentre el jove practicava esport.

Javier Jiménez va néixer a La Orotava, Tenerife. Allí va créixer i va cursar els seus estudis de cuina a la seu de Santa Cruz de Tenerife d'Hoteles Escuela de Canarias. Posteriorment, es va traslladar durant un període de temps a Mallorca.

Allí va participar en la primera edició del Campionat Nacional de Joves Promeses de la Cuina Espanyola, el 2017. Javier va acabar emportant-se la plata a la competició. Temps després d'acabar les pràctiques a Mallorca, va tornar a Tenerife i va finalitzar els estudis.

Després de dos anys, després de passar per diferents restaurants com La Casona o La Setena, el xef es va convertir en el cuiner de dos restaurants. Primer al restaurant japonès Izakaka, i després d'aquest, ho va ser del restaurant Gyotataku.

Actualment, es trobava treballant en un restaurant especialitzat en arrossos, ubicat en una immillorable situació: davant del mar de Mallorca. El restaurant es diu Ponderosa Beach i va tenir Javier com a cuiner des del 2019. Mallorca es va convertir en el seu lloc de residència.

Una excursió que va acabar en desgràcia

La tragèdia que posaria fi a la seva vida va tenir lloc el 19 de desembre. Javier estava fent senderisme amb un amic i company a la zona muntanyosa d'Esporles. Quan van arribar al cim i en veure que no havien suat gaire, Javier va proposar al seu company fer unes quantes flexions. Va ser aleshores quan va començar a no trobar-se bé. El jove estava patint un atac d'epilèpsia.

Els fets van tenir lloc cap a les 16:30, concretament a l'ermita Maristel·la. Va ser aleshores quan el seu amic va trucar a emergències i es va rebre l'avís que una persona tenia problemes de salut.

La Guàrdia Civil va ser l'encarregada d'evacuar el jove del lloc. Fins al lloc s'hi va desplaçar un equip dels Grups de Rescat i Intervenció a Muntanya (GREIM), van anar a rescatar el jove en helicòpter. Els va costar poder aterrar l'aeronau.

Un cop van arribar a la ubicació concreta, van poder comprovar que el sostre de núvols se situava a la mateixa altura que la zona on es trobava el jove. És una cosa que dificulta les maniobres d'aterratge. Quan van aconseguir aturar l'helicòpter i van examinar Javier, van poder observar que l'afectat estava patint rigideses a les extremitats i convulsions.

Van posar Javier en una llitera, el van pujar a l'helicòpter i el van dirigir a l'Hospital de Son Espases. Durant el trasllat a l'hospital, el personal li va fer maniobres de primers auxilis amb l'objectiu que no aspirés fluids. A més, van procurar que no es colpegés contra res a causa de les convulsions.

Imatge d'un sanitari traient una llitera de l'ambulància
Javier va viatjar en helicòpter per ser traslladat a l'hospital | CANVA

Javier va ser ingressat al centre mèdic, però setmanes després va acabar morint. La seva mort ha causat una gran commoció al sector gastronòmic. «Era un noi amb un cor d'or, perfeccionista i lluitador», expressava l'amic i company de la víctima, Nacho Amores.

Una de les últimes elaboracions de Javier va ser un tàrtar de gamba vermella de Sóller amb ou ferrat. Nacho explicava que «una cosa tan simple com amanir una mica la gamba i fregir com toca un ou, Javi ho porta a un altre nivell, al nivell de gaudir purament». Manifestava així l'admiració que sentia pel seu amic. Per la seva banda, la família del mort ha donat els òrgans del jove per «regalar vida».

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp