Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de la Guàrdia Civil i Jesús, el conegut restaurador mort en un accident de moto a Oviedo

Jesús, el conegut restaurador mort amb només 45 anys: «És un cop molt dur»

El conegut restaurador de Valladolid va perdre la vida ahir en un accident de moto a Oviedo

Dol a Valladolid per la mort de Jesús Merhi, un conegut restaurador de 45 anys que ha perdut la vida en un tràgic accident. Aquest cuiner regentava cinc negocis, entre els quals 'El Chipirón' a Arroyo de la Encomienda. Va morir ahir a la tarda causant una gran consternació.

Els treballadors d''El Chipirón' rebien aquest matí la terrible notícia, malgrat que han tancat el local. Recorden Jesús com a «un bon cap, un gran amic i un company amb qui treballàvem diàriament al bar». Alhora, el sector de l'hostaleria a Valladolid es troba consternat.

Jesús va obrir fa nou anys el seu primer negoci, 'El Chipirón', a la localitat val·lisoletana de Arroyo de la Encomienda. Després va obrir quatre negocis més: un altre bar amb el mateix nom, una fleca, un rostidor i una sidreria. Així, es va convertir en un dels hostalers més coneguts de la província.

Va arribar a Espanya amb 9 anys

Jesús Merhi era libanès de naixement, i als 9 anys va emigrar amb la seva família a la localitat de Guardo, a Palència. Va començar treballant de cuiner a Valladolid, on va aconseguir obrir el seu propi negoci, 'El Chipirón'. Aquest cuiner i hostaler tenia dos fills, un nen de 7 anys i una noia de 20.

Imatge del lloc de l'accident a Oviedo
Imatge de l'accident de moto a Oviedo | Cedida

Jesús era un gran aficionat a les motos i solia anar sovint a Astúries per visitar la tomba de la seva mare. Allà vivien els seus germans, i els seus treballadors confirmen que «anava molt allà, sempre que podia». Aquests dies havia viatjat a Astúries, com solia fer, però allà el va sorprendre la mort.

Ahir, a les 13.35 hores, va perdre el control de la seva moto i va sortir de la via a la sortida del túnel de Bolgachina. Aquest punt es troba ubicat al quilòmetre 29,5 de l'autovia A-66, al terme d'Oviedo. El motorista circulava en sentit Gijón quan va perdre el control i va tenir un accident mortal.

Serà enterrat a Astúries

Està previst que la víctima, Jesús Merhi, sigui enterrat avui a Astúries amb la seva mare. Lluny d'allà, a Arroyo i Valladolid, els seus empleats ploren la seva mort, ja que estaven molt units més enllà de la seva relació professional.

El seu local més conegut era 'El Chipirón', ubicat al carrer Els Picones. Al mateix carrer hi ha el forn 'Migas' i el rostidor 'Rodeo Grill', que també són de la seva propietat. A Parquesol regentava 'El Chipirón', a la plaça Marcos Fernández, i també la sidreria 'La Folguera' a Rio Hortega.

«Era una persona que es feia estimar, ens fa una pena terrible», diuen entre sanglots els treballadors d''El Chipirón'. Després d'obrir aquest local va inaugurar un segon 'Chipirón', i tres negocis més. Jesús era un treballador entusiasta i molt emprenedor, que va aconseguir complir els seus somnis.

Planegen fer-li un homenatge

Bona mostra de la seva qualitat humana és la tristesa que avui embarguen tots els negocis. La clientela també s'ha assabentat de la mort del restaurador i n'han mostrat la tristesa: «Era una bona persona, molt disposada, és un pal fort». De la mateixa manera, l'ajuntament ja planeja fer-li un homenatge.

El president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Valladolid, Jaime Fernández, ha confirmat la mort de Jesús Merhi. Tant ell, com l'alcalde d'Arroyo, Sarbelio Fernández, han mostrat la seva consternació en conèixer els fets. Ara estudien la celebració d'un acte en record seu.

Imatge d'El Chipirón a Arroyo
Treballadors a les portes d''El Chipirón', a Arroyo | Cedida

El restaurador va perdre la vida a l'acte en perdre el control de la seva moto i estampar-se contra les baranes. Quan van arribar els serveis d'emergència ja estava mort, i només van poder certificar-ne la defunció. El motorista va quedar estès a terra i un policia local que passava per allà va haver de regular el trànsit.

Ben aviat van arribar tres patrulles de policia que es van fer càrrec de la situació. Van obrir una investigació i la comitiva judicial va ordenar l'aixecament del cadàver. En total, l'incident va afectar el trànsit durant dues hores en què es van produir embussos en tots dos sentits.