Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La víctima i la detinguda.

Joaquín, el català que ha mort a mans de la seva parella amb la cara desfigurada

La dona detinguda per atropellar mortalment la seva parella a Cabra del Camp, Tarragona, era víctima de maltractaments

Una història d'amor que va néixer a la presó i va acabar en tragèdia. Així es podria definir el succés ocorregut fa uns dies a Cabra del Camp, a Tarragona, on un home de 52 anys va morir atropellat per la seva parella.

La víctima era Joaquín, un expresidiari, el qual va complir condemna a la presó de Brians, lloc on la parella es va conèixer.

Ella, cansada de les pallisses que rebia per part de l'home, va prendre la decisió d'atropellar-lo el passat dissabte 2 d'abril, causant-li, així, la mort.

Diverses hipòtesis

La dona es troba en presó provisional i els agents policials tenen dues hipòtesis per tal d'esclarir els fets.

L'epicentre de la investigació del cas es troba en saber si es tracta d'un assassinat intencionat o l'autora dels fets va actuar en defensa pròpia a causa dels maltractaments que rebia.

El departament de Recerca Criminal dels Mossos d'Esquadra s'ha fet càrrec de la investigació.

Víctima de violència de gènere

Segons ha revelat 'El Caso', Joaquín i la seva parella es van conèixer en un curs d'anglès a la presó de Brians. Ell, feia poc que havia sortit de la presó i havia decidit anar-se'n a viure amb ella a Cabra del Camp, on van passar els fets.

Joaquín i la dona detinguda per l'atropellament mortal.
Joaquín i la dona detinguda per l'atropellament mortal. | Cedida 

Joaquín complia condemna per haver-se saltat tres vegades una ordre d'allunyament que li havia imposat la seva exparella, mentre que la dona va ser detinguda per agredir a un guàrdia urbà.

Els dos van coincidir al centre penitenciari, on es van conèixer i van iniciar una relació sentimental.

Fa cinc mesos que Joaquín va sortir de la presó i se'n va anar a viure amb ella a la localitat tarragonina. El dissabte, 2 d'abril, van discutir i ella el va atropellar amb el cotxe mentre intentava fugir. 

Es va posar davant del cotxe

El germà de la víctima ha explicat a 'El Caso' que la parella va discutir i ella va sortir de casa amb la intenció de marxar. Ell la va seguir per intentar parar-la i fer-la entrar a casa. «Es va posar davant del cotxe i ella va accelerar, el va arrossegar 100 metres i li va quedar la cara desfigurada», explica.

Fonts policials han confirmat que la dona era víctima de violència de gènere. Tot i això, la família de Joaquín nega els fets i acusa la dona d'haver-lo assassinat de manera intencionada. De fet, sostenen que era ella qui el maltractava.

Però la realitat és que era ell qui havia estat a la presó per maltractar la seva exparella. A més, la policia confirma que no hi havia cap denúncia que reflectís les suposades pallisses que afirmava la família de Joaquín. 

En defensa pròpia?

Tot i no estar confirmat, coneixent els antecedents del difunt, la hipòtesi més versemblant seria que la dona va actuar en defensa pròpia per escapolir-se del maltractador.

Serà la investigació i el procés judicial el que determini el mòbil del crim i les circumstàncies en què es va produir. De moment, l'autora de l'atropellament ja és a la presó.

Foto de la parella i del lloc on va passar el crim.
Foto de la parella i del lloc on va passar el crim. | Cedida 

El jutjat d'instrucció va decretar presó provisional comunicada i sense fiança per a la dona detinguda per l'atropellament, la qual va estar declarant davant del jutge durant cinc hores i a la que se li atribueix un presumpte delicte d'homicidi.

Ara s'haurà d'aclarir si es va tractar d'un homicidi dolós o d'un homicidi imprudent.

La disposició del cadàver, el qual el van trobar estès a terra en un toll de sang, confirma que la víctima va morir atropellada.