Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'escalador Jonas Hainz ha mort en caure al buit

Jonás, l'esportista mort en un fatídic succés: tenia només 25 anys

L'escalador Jonas Hainz ha caigut des d'una altura de més de cent metres a la Muntanya Magra (Itàlia)

Dol al món de l'escalada i l'alpinisme després de conèixer-se la tràgica notícia de la mort de Jonas Hainz , de només 25 anys. Jonas era un jove aventurer disposat a tot. Aquest mateix estiu va passar a la història de l'escalada després de conquerir la via Moulin Rouge en disciplina integral, en només una hora.

Jonas prové d'una família d'escaladors, i el seu pare Christoph Hainz ja havia obert la via que ara ha conquerit el seu fill. El jove escalador va aconseguir entrar entre les estrelles de l'alpinisme i l'escalada amb el repte que va superar aquest mateix estiu. Tot i això, l'alegria ha durat poc.

Han trobat Jonas a la cara sud del Margreiter després de patir un fatal accident. I així ho comunicava el seu equip de rescat a través de les xarxes socials. «Ens hem d'acomiadar del nostre company i amic Jonas Hainz, que va patir una caiguda mortal mentre practicava una de les seves passions a la Muntanya Magra».

Un aventurer sense límits

«Et trobarem a faltar a tu i a la teva felicitat. El nostre sentit més condol a la família», deia el comunicat que anunciava la mort de l'escalador. Segons sembla, Jonas volia repetir la seva gesta d'escalar en sòl integral aquesta muntanya. No ha sortit bé i ha patit una caiguda fatal.

La família es va preocupar molt en veure que Jonas no tornava, i immediatament es van posar a buscar-lo amb els seus companys. No van tenir èxit, i només hores després van trobar el cos sense vida de l'escalador. L'escalada és un dels esports més arriscats que hi ha.

A més, Jonas practicava la disciplina de sol integral, cosa que el feia estar completament sol davant la muntanya. La seva pèrdua és un avís més de les precaucions que cal prendre a l'hora d'afrontar un desafiament com aquest. Tot i ser un escalador expert, va voler continuar descobrint nous límits.

Jonas era un escalador experimentat i sense límits
Jonas era un escalador experimentat i sense límits | Xarxes socials

No va tornar a casa

La modalitat de sol integral consisteix que l'escalador s'enfila per la muntanya sense l'ajuda d'ancoratges o arnesos. Es tracta de la disciplina més perillosa, ja que amb la mínima fallada l'escalador es precipita al buit sense remei. Això és el que li ha passat a Jonas Heinz, que ha caigut pel Margreiter.

Els familiars van avisar emergències alarmats per la demora del jove escalador, que tenia previst tornar a casa després de l'exercici. Van ser els seus companys del servei de rescat a muntanya els que van sortir a buscar-lo. Unes hores després van trobar el cos sense vida, a 2.400 metres d'alçada.

Un helicòpter es va desplaçar fins a la Muntanya Magra per recollir el cos de l'escalador i portar-lo fins a Anterselva. Després de donar-se a conèixer la notícia, els seus companys van omplir les xarxes socials de missatges de comiat. Amb ell desapareix un escalador talentós per al qual no existien els límits.

Tot allò que se sap de l'accident

Jonas es va fer famós per un vídeo en què puja sense ajuda de cordes ni arnesos per la via Moulin Rouge, a les Dolomites. Després d'aconseguir la gesta ho va descriure com «un joc mental a centenars de metres sobre el terra». Aquesta vegada va tornar a temptar a la sort, però alguna cosa va fallar i la cosa no va sortir bé.

Moulin Rouge - Free Solo | Jonas Hainz

El que se sap per ara és que Hainz va sortir de casa rumb a l'aresta sud el Monte Negro, de 3.273 metres d'altura. Tenia pensat tornar a la tarda, però al capvespre, davant la seva absència, els seus familiars van trucar a emergència. L'endemà al matí es produeix la trista troballa.

Segons els mitjans locals, l'escalador i la guia de muntanya es va precipitar al buit mentre intentava l'escalada en una paret de granit. En concret les del pic del Monte Magro, en una zona ubicada al sud del Tirol italià. Va caure al buidar des d'una altura d'uns cent metres, morint a l'acte.