tombes d'un cementeri

José i Ascensión, el matrimoni incinerat per error en una funerària de Marbella

L'operari encarregat de l'exhumació es va confondre d'enterrament

Un tanatori de Marbella ha incinerat per error les restes mortals de dos avis que descansaven en un nínxol des de fa dècades.

L'empleat encarregat de dur a terme l'exhumació dels cossos, que veritablement serien incinerats, es va confondre en el nombre d'enterrament. Aquest fet ha provocat indignació entre els familiars de les víctimes.

La notícia va sortir a la llum quan, a principis de mes, una de les seves filles va anar a netejar les tombes. La dona incrèdula davant del que veia, va corroborar que els seus pares ja no hi eren. Els cossos havien estat exhumats sense notificar-ho a ningú.

José havia mort fa 33 anys i la seva dona, Ascensión, 17, des d'aquell moment, tots dos descansaven junts al cementiri. Ara, els seus familiars no saben on són. Les filles han posat el cas a les mans d'un advocat per denunciar aquesta presumpta negligència.

La família espera poder recuperar les cendres dels avis

Va ser a principis del mes de març quan una de les filles de les víctimes va anar, com de costum, a visitar els seus pares i netejar els nínxols. Feia unes quantes setmanes que no els visitava pel temporal de fred que hi havia hagut.

En arribar, segons informa Málaga Hoy, va comprovar sorpresa que havien exhumat els cossos dels avis malgrat tenir en vigor un contracte de lloguer de làpida fins a l'any 2030.

Davant del que ha passat, han denunciat els fets i el cas està en mans de la justícia. La família manifesta que l'empresa ja els ha donat tres versions diferents per justificar-se. Finalment, el responsable del tanatori els va explicar que una senyora hauria sol·licitat l'exhumació de tres nínxols i que un dels operaris es va equivocar de làpida.

cementeri
L'empresa els ha donat 3 versions diferents | Pixabay

Des del tanatori, sostenen que és "la primera vegada" que es produeix una confusió d'aquestes característiques, afirmant que s'hi ocupen de "cents d'incineracions". Tot i això, asseguren que es tracta d'"un error humà" i que adoptaran les mesures que siguin necessàries amb el responsable.

Així mateix, l'empresa ha garantit que estan a disposició de la família per a qualsevol aclariment o oferir tota la informació al seu advocat.

Per la seva banda, la família ara només espera poder recuperar les cendres dels ancians. Insisteixen a aclarir els fets i estan decidits a denunciar l'empresa perquè ningú hagi de viure un episodi similar.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!