Fotomuntatge de José Carlos i la discoteca Akari

José Carlos, assasssinat als 23 anys quan sortia d'una discoteca: petició de la mare

María José demana als amics del seu fill que deixin treballar la policia i no prenguin represàlies

José Carlos tenia 23 anys i tothom el recorda com un noi humil, noble i lleial. Diumenge a la matinada, ell i els seus amics van ser víctimes d'un atropellament intencionat a la sortida de la discoteca Akari de Màlaga. José Carlos va morir allà mateix, i la seva nòvia i dos amics van resultar ferits.

L'atropellament es va produir després d'una discussió en què un dels agressors va donar un cop a José Carlos amb una ampolla. El jove va quedar ferit a terra i els seus amics el van socórrer. Va ser llavors quan dos subjectes van pujar a un cotxe, van enfilar l'avinguda i van trepitjar l'accelerador.

La tragèdia ha commocionat l'entorn de les víctimes i ha generat una gran crispació social. Aquests últims dies, les xarxes socials s'han convertit en un focus de campanyes i informacions. María José, la mare de José Carlos, ha trencat el silenci per a fer una petició.

El missatge de María José

María José ha concedit una entrevista a 'Diario Sur'. «Demano als amics del José Carlos que el respectin, i a mi també, com a mare: les represàlies no serveixen de res». És el missatge que ha volgut llançar perquè cessin les campanyes.

José Carlos i la seva mare, María José, fent-li un petó a la galta
José Carlos ha mort amb només 23 anys i d'una manera molt tràgica | Cedida

Ha demanat als amics del jove que deixin treballar la policia i la justícia. «Només vull que els caiguin els anys que marqui la llei, que per a mi sempre seran pocs», ha expressat. Tot i el dolor que sent la família, no volen que el que ha passat s'utilitzi per a generar una espiral de violència.

A les xarxes socials van aparèixer missatges amb la foto dels detinguts i en què es posava èmfasi en la seva nacionalitat. Rubén i Ismael, de 26 anys i d'origen marroquí, són les dues persones que anaven al cotxe de l'atropellament mortal. El conductor es va entregar hores després, i l'acompanyant va ser detingut.

Sempre pendent de la seva gent

Mentrestant, a l'entorn de José Carlos segueixen destrossats per la pèrdua d'un jove que era molt estimat i que tenia una gran devoció pel seu avi. El noi es va criar a la barriada d'El Ejido i va estudiar al col·legi dels Salesians. Era fill únic, i el seu pare va morir pocs mesos abans que nasqués.

 

José Carlos va créixer amb l'amor de la seva mare i la seva àvia, que van tenir cura d'ell i eren els veritables pilars de la seva vida. Vivien tot tres junts, i, segons afirmen els seus amics, el jove es desvivia per elles i les cuidava molt. Tothom el considerava un exemple a seguir, perquè sempre mirava per la seva gent.

«Era l'únic que et deia que anessis amb compte amb el cotxe si feies alguna tonteria, mentre els altres reien», recorda el seu amic Juanma. Una nit van sortir de festa i la seva àvia va tenir un ictus. José Carlos va estar tota l'estona preguntant-li com estava, un gest que Juanma mai oblidarà.

Era del Frente Bokerón

A María José mai li va agradar que el seu fill es tatués el cos, però el jove tenia debilitat pels tatuatges i portava el cos ple. El seu amic assegura que, malgrat la pinta que tenia, mai es ficava en problemes ni mirava malament ningú. Cada dia s'aixecava a les sis del matí per anar a treballar.

José Carlos i la seva mare, María José
La mare de José Carlos ha demanat una cosa als amics del jove | Cedida

Sempre tornava tard a casa, i el seu moment de descans era el cap de setmana. Les estones lliures que tenia estaven sempre reservades per als seus amics, ja que José Carlos era molt sociable i sempre estava ben envoltat. Anar a sopar o a la platja, veure el futbol... Qualsevol excusa era bona per estar junts.

José Carlos tenia una altra debilitat: el Màlaga Club de Futbol, i juntament amb altres amics, era del Frente Bokerón. Els membres d'aquest grup d'animació dimarts es van concentrar a les portes de l'Hospital Regional de Màlaga, on es van solidaritzar amb els joves ferits a l'atropellament.

La seva nòvia, Míriam, va resultar ferida

El succés va tenir lloc quan José Carlos era amb set amics més, celebrant l'aniversari d'un d'ells. Li agradava sortir de festa, tot i que no ho feia cada cap de setmana. Dissabte a la nit va estar ballant i divertint-se fins a altes hores de la matinada a la discoteca Akari.

Allà també hi havia Míriam, la noia amb qui tenia una relació des de feia deu mesos. Es van conèixer de festa i van començar a quedar, cada cop més sovint. I des de fa dos mesos encara quedaven amb més freqüència i estaven pensant a oficialitzar la relació.

Fotomuntatge de José Carlos, Míriam i la discoteca Akari
Míriam i José Carlos feia deu mesos que sortien junts | Catalunya Diari

En sortir de la discoteca, a José Carlos el van agredir amb un cop d'ampolla i després el van rematar atropellant-lo. Amb ell hi havia Míriam i dos amics, entre ells el seu company de la infància, Adrián. Dilluns, Míriam es va assabentar que el seu nòvio havia mort, mentre que Adrián continua ingressat a l'hospital.

El jutge ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per al conductor del cotxe de l'atropellament. Li atribueix un presumpte delicte d'assassinat i tres més en grau de temptativa. El copilot ha estat posat en llibertat condicional i està sent investigat com a presumpte còmplice dels fets.