Imatge dels Mossos en un operatiu a Barcelona.

Assalten una casa amb bats de beisbol i pals de golf a l'Empordà: atonyinen els veïns

Els Mossos busquen els dos acompanyants que es van escapar en la persecució posterior

El jutge de guàrdia de Figueres ha enviat a presó un home de 26 anys que va entrar a robar en una casa de Bàscara, a l'Alt Empordà, i va agredir els propietaris de l'immoble. 

Els fets van passar el 15 de maig quan els Mossos van saber que s'estava produint un robatori en un habitatge del carrer Tres Reis de la localitat. Quan els agents van arribar al lloc van comprovar que tres homes amb passamuntanyes i un d'ells amb un bat de beisbol es despenjaven d'una de les finestres de la casa. 

Passamuntanyes, pals de golf i bats de beisbol

En veure els policies els tres sospitosos van arrencar a córrer pels carrers de Bàscara per evitar que els atrapessin. Un dels lladres va entrar en un obrador i va intentar sortir per una finestra però no ho va aconseguir i els Mossos el van atrapar.

A sobre portava objectes susceptibles de provenir del robatori a l’habitatge. En concret, li van trobar tres telèfons, diverses claus de vehicles i una targeta de crèdit. Mentrestant, els altres dos encaputxats van fugir amb un cotxe en direcció a Girona

Posteriorment, els agents van anar a parlar amb les víctimes del robatori que els van explicar que els tres homes havien accedit al seu domicili forçant la porta i les havien agredit demanant-los droga, diners i joies. 

En les comprovacions al voltant de la casa, els agents van localitzar una palanca, un pal de golf, dos passamuntanyes i un matxet.

La investigació, en marxa

La investigació continua en marxa per intentar atrapar els dos sospitosos que van fugir. El primer dels arrestats ha entrat a presó per ordre del jutge de guàrdia de Figueres.

En aquesta línia, també cal destacar que, el passat dimecres, la Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa van desmantellar una organització criminal que traficava amb drogues i operava a Figueres i Lió. 

L'operatiu conjunt s'ha saldat amb deu detinguts, tres d'ells a Figueres i la resta a Lió. Els detinguts són de nacionalitat marroquina, francesa i argentina. Les investigacions per desmantellar aquesta banda van començar el 2021 i s'han fet catorze entrades en habitatges on s'han trobat 25 kg de marihuana, 3 kg d'haixix, 846 grams de pol·len d'haixix, 79.846 euros en metàl·lic, sis vehicles d'alta gamma, articles de luxe valorats en 71.000 euros, cinc armes de foc i una de salva.