Fotos policia

Juana, la dona trobada morta amb el seu fill Juan Miguel: ja saben què va passar

L'home de 34 anys va patir una aturada cardiorespiratòria després d'haver matat la seva mare

Almeria ha estat l'escenari d'un nou episodi de violència domèstica amb final tràgic. Juana, una dona de 68 anys, va aparèixer morta al seu domicili amb signes d'haver patit una mort violenta. Al pis també hi havia el fill de la dona assassinada, que va morir d'un atac de cor.

Els agents de la Policia Nacional van establir com a primera hipòtesi que Juan Miguel havia assassinat la seva mare i s'havia tret la vida. La mort de l'home, però, no estava del tot clara. Finalment s'ha confirmat que va patir un infart abans que arribés la policia.

Els fets van passar la matinada de dimecres en un cèntric barri de la capital. La Policia Nacional continua endavant amb la investigació del cas. Investiguen els fets com un homicidi a l'àmbit de la violència domèstica i una mort per causes naturals.

El jove va patir una aturada 

Els agents de la Comissaria d'Almeria van rebre una trucada d'alerta dimecres a les tres de la matinada. Uns veïns asseguraven haver escoltat crits i cops a una vivenda del barri d'Almedina. En arribar van trobar una dona de 68 anys i de nacionalitat espanyola morta a la sala.

Dos agents de la Policia Nacional d'esquena
La policia va trobar el parricida en aturada cardiorespiratòria  | Cedida

Es tracta de Juana, una treballadora de neteja de l'Hospital Provincial d'Almeria ja jubilada. La dona presentava signes de violència i, segons les primeres investigacions, va morir per l'impacte d'un objecte contundent. A l'immoble hi havia una altra persona, un home de 34 anys.

Es tracta de Juan Miguel, també de nacionalitat espanyola i fill de la dona assassinada. Tot semblava indicar que el jove havia matat la seva mare en el transcurs de la baralla que va posar en alerta els veïns. Estant la policia present, el presumpte autor dels fets va patir una aturada cardiorespiratòria.

Hi havien estat hores abans

Els serveis sanitaris desplaçats fins al lloc del crim van intentar estabilitzar el noi. Tot i això, malgrat les tasques de reanimació, només van poder confirmar la seva mort. La policia va obrir llavors una investigació per aclarir la mort de la dona i les causes de la mort de l'home.

Inicialment van pensar que Juan Miguel podria haver-se provocat la mort ell mateix. Les primeres informacions aparegudes als mitjans informaven de l'assassinat d'una dona a mans del seu fill, i el suïcidi posterior. Tot i això, la investigació ha conclòs que el parricida va morir d'un infart.

Els fets van passar als baixos del número 12 del carrer Almedina, on els agents ja havien estat hores abans. Segons informa Diario de Almería, la policia havia estat a l'immoble per intervenir en una baralla entre mare i fill. Hores després es va desencadenar la tragèdia familiar.

Un jove amb problemes

No era la primera vegada ni la segona que la Policia Nacional es presentava a casa de Juana i Juan Miguel. La Comissaria Provincial d'Almeria ha informat que no hi ha denúncies prèvies per violència domèstica contra el presumpte assassí. Tot i això, els veïns afirmen que les baralles eren contínues.

Segons expliquen, Juan Miguel era cambrer i havia tingut problemes amb l'alcohol i el consum de drogues. De fet, fins i tot va arribar a ingressar en un centre de desintoxicació del qual va sortir després de la mort d'un amic. Una veïna assegura haver-lo vist bevent a la finestra hores abans del succés.

Un sanitari traient una camilla d'una ambulància
No van poder fer res per salvar la vida de Juan Miguel   | Canva

Juan Miguel vivia amb la seva mare després d'haver-se separat de la seva dona, amb qui tenia una filla en comú. Després de matar la seva mare, i en sentir la policia i els cops de porra a la porta, va patir un infart i es va desplomar. La mort de Juana, molt estimada pels veïns, ha causat un fort impacte.

Tot i el que ha passat, descriuen la mare i el fill com a 'gent boníssima' que tenien molts problemes. L'ajuntament ha convocat un minut de silenci per condemnar els fets i ha rebutjat qualsevol mena de violència. «No podem normalitzar aquest tipus de situacions», han expressat.