Policia Nacional

La sorpresa que la Policia ha trobat en rebentar una roda en un control a Catalunya

Els agents també van trobar gairebé 3.000 euros en efectiu

Succés insòlit per la policia en trobar una gran quantitat de marihuana. El més destacable no ha estat la troballa en si mateixa, encara que el volum de la droga localitzada era important, sinó el lloc on estava amagada.

Els traficants cada vegada tenen més enginy a l'hora d'amagar la mercaderia perquè no sigui comissada pels agents policials. Fet que, en nombroses ocasions, deixa de pedra als professionals.

Agents de la Policia Local en col·laboració amb la Policia Local de Calonge-Sant Antoni i la de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, ha comissat 1.075 grams de marihuana en tres bosses de plàstic envasades al buit dins d'una roda de recanvi d'un cotxe amb destí a França

Gairebé 3.000 euros en efectiu

En l'operació, també van comissar 2.590 euros en efectiu, dos vehicles i van detenir un home i una dona de 34 i 25 anys, respectivament. 

La intervenció va tenir lloc el cap de setmana passat en el marc de la investigació en la qual se sospitava de l'existència d'una plantació 'indoor' de marihuana en una finca de Calonge. 

El dissabte van observar com els investigats acudien en diversos vehicles a la casa i al voltant hi havia molt de moviment. 
Davant d'això, van decidir muntar un dispositiu en col·laboració amb la Policia Local, interceptant l'arribada d'un dels vehicles amb matrícula francesa, que circulava a gran velocitat. 

Els agents el van aconseguir aturar i després d'inspeccionar-lo, van trobar la droga dins la roda.

1.500 quilos de cocaïna en un contenidor

La Policia Nacional i l’Agència Tributària han intervingut uns 1.500 quilos de cocaïna amagats en un contenidor al port de Barcelona. La droga viatjava entre mercaderia legal procedent de Panamà. 

La investigació va començar quan els agents van saber que hi havia una banda a Panamà i Colòmbia que intentava fer arribar quatre contenidors al port, però només un havia de portar la cocaïna. 

Les gestiona de l’agència antidroga dels Estats Units a Panamà, van permetre identificar quin contenidor era. Oficialment declarava portar cartó premsat.

El passat dimarts, els agents van poder comprovar que entre les primeres fileres de la mercaderia legal hi havia 50 bosses de droga

Es tracta d’una de les partides més grans intervingudes en un port espanyol a través d’aquest mètode, en el qual les empreses exportadores i importadores no saben que els seus contenidors són utilitzats per màfies per introduir droga.

Els investigadors creuen que la banda té capacitat per distribuir la droga en el mercat negre europeu.