Imatge del dispositiu de recerca que es va organitzar per trobar el jove desaparegut al riu Segre

Mor ofegat un jove en intentar ajudar la seva sogra en un riu a Catalunya

La tragèdia ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda al municipi lleidatà de Balaguer

Aquest dimecres ha acabat de forma tràgica a Catalunya, després que els Bombers de la Generalitat hagin localitzat el cos sense vida d'un jove que s'ha ofegat al riu Segre. La primera alerta va arribar passades les sis de la tarda —avís a les 18.16 hores—, mentre que la troballa del cadàver es va produir al voltant de les nou de la nit, tot i que no va ser rescatat fins que es van fer les diligències judicials.

Segons el cos d'emergències, la víctima mortal és un jove de 20 anys i de nacionalitat colombiana. El diari 'Segre' ha informat que el noi va ajudar la seva sogra a sortir de l'aigua, en una zona es banyaven diverses persones. La dona va poder sortir del riu, però un remolí hauria atrapat la víctima mortal.

Un gran dispositiu de recerca

Segons les informacions que han donat els Bombers a través d'un comunicat, a les 18.16 hores d'aquest dimecres es va rebre l'avís que un jove havia desaparegut a l'aigua al riu Segre, en un punt situat a 600 metres del Pont de Ferro de Balaguer. Segons les primeres informacions, l'home hauria entrat a l'aigua per ajudar a una dona amb dificultats i hauria desaparegut endut per l'aigua.

Després de rebre l'alerta, es va organitzar un dispositiu de recerca amb onze dotacions terrestres, amb personal subaquàtic del GRAE (Grup d'Actuacions Especials) i un helicòpter que va pentinar la zona fins que va marxar el sol. Així mateix, també s'hi van sumar efectius dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Balaguer i quatre unitats del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) amb suport psicològic.

El cos, localitzat al voltant de les nou de la nit

La dona va poder finalment sortir de l'aigua i els sanitaris del SEM la van atendre i li van donar l'alta 'in situ'. El dispositiu de recerca va donar els seus fruits al voltant de les 21 hores, quan efectius del GRAE subaquàtic van localitzar un cos sense vida a dos metres i mig de profunditat al lloc on el jove desaparegut havia estat vist per darrera vegada amb vida.

Per treure el cos de l'aigua es va haver d'esperar que la unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra fes les diligències judicials corresponents. Una vegada es van fer aquestes tasques, es va rescatar el cadàver.