Imatge de la serp que ha aparegut en una escola del Bages.

Gran ensurt en una escola de Catalunya: Apareix una serp de més d'un metre

La serp, d'1,2 metres, ha aparegut al pati d'una escola de Manresa

Els Agents rurals han capturat una serp verda d'1,2 metres al pati d'una escola de Manresa, a la comarca del Bages. Es tracta de la varietat Malpolon monspessulanus, una espècie protegida. 

Segons asseguren els rurals a través de les xarxes, la serp verda no és perillosa ni verinosa, i recomanen que si algú se'n troba una no la molesti ni intenti capturar-la. Precisament, alerten, és quan se senten acorralades que poden mossegar, mentre que si tenen escapatòria podran fugir. 

El cos d'Agents Rurals recomana que si es troba cap serp a un interior es truqui al 112, ells aniran a capturar-la i l'alliberaran al medi natural, que és precisament el que ha passat amb l'exemplar de Manresa.

No és el primer succés d'aquesta setmana en una escola

Una banda de lladres especialitzada ha sabotejat el sistema de subministrament elèctric de tres centres educatius d'Alella, Teià i Premià de Dalt, a la zona del baix Maresme, amb intenció d'entrar-hi a robar quan s'exhaurissin les bateries auxiliars de les alarmes. 

Les direccions dels centres van donar l'avís a la policia el dissabte 14 de maig i l'endemà, diumenge 15, un operatiu conjunt de Mossos d'Esquadra i les Policies Locals dels tres pobles va permetre detenir els set lladres quan accedien a una escola bressol d'Alella. 

Aquest és el segon intent de robatori de les mateixes característiques a la zona, després que el passat mes de febrer la policia frustrés un triple robatori a tres escoles d'Alella amb el mateix modus operandi.

Els casos no estaven relacionats

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, els dos casos no estan relacionats i els haurien comès diferents grups. Als detinguts del darrer cap de setmana se'ls relaciona també amb dos robatoris a l'interior de vehicle als aparcaments de dos restaurants de Teià, el passat 12 de maig.

Entre els detinguts hi ha dos menors d'edat, que han passat a disposició de la Fiscalia de Menors. Les altres cinc persones han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs.