Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà dels contenidors de la Terminal Best del Port de Barcelona

Troballa de pel·lícula de la Policia Nacional en un contenidor a Barcelona

La droga viatjava entre mercaderia legal procedent de Panamà

No, no només passa en sèries com Narcos o Fariña. La policia fa temps que alerta i adverteix sobre la gran perillositat que Catalunya s'acabi convertint en una de les grans portes d'entrada de la droga al continent europeu. 

Ara, i en aquesta línia, la Policia Nacional i l’Agència Tributària han intervingut uns 1.500 quilos de cocaïna amagats en un contenidor al port de Barcelona. La droga viatjava entre mercaderia legal procedent de Panamà. 

La droga, procedent de Panamà

La investigació va començar quan els agents van saber que hi havia una banda a Panamà i Colòmbia que intentava fer arribar quatre contenidors al port, però només un havia de portar la cocaïna. Les gestiona de l’agència antidroga dels Estats Units a Panamà van permetre identificar quin contenidor era. 

Dos agents de la Policia Nacional d'esquena
La droga, procedent de Panamà. | Cedida

Oficialment duia cartró premsat 

A més a més, cal destacar que oficialment declarava portar cartró premsat.El passat dimarts, els agents van poder comprovar que entre les primeres fileres de la mercaderia legal hi havia 50 bosses de droga

Es tracta d’una de les partides més grans intervingudes en un port espanyol a través d’aquest mètode, en el qual les empreses exportadores i importadores no saben que els seus contenidors són utilitzats per màfies per introduir droga.

Els investigadors creuen que la banda té capacitat per distribuir la droga en el mercat negre europeu.

Nova intervenció a La Jonquera

La Jonquera s'ha converit en una mena de centre neuràlgic d'aquesta mena de troballes a Catalunya. Ara, Agents de la Policia Local en col·laboració amb la Policia Local de Calonge-Sant Antoni i la de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha comissat 1.075 grams de marihuana en tres bosses de plàstic envasades al buit dins d'una roda de recanvi d'un cotxe amb destí a França

En l'operació, també van comissar 2.590 euros en efectiu, dos vehicles i van detenir un home i una dona de 34 i 25 anys, respectivament. La intervenció va tenir lloc el cap de setmana passat en el marc de la investigació en la que se sospitava de l'existència d'una plantació 'indoor' de marihuana en una finca de Calonge. 
El dissabte van observar com els investigats acudien en diversos vehicles a la casa i al voltant hi havia molt de moviment.