Porta amb cinta de la policia

José, l'home que ha complert l'amenaça a la seva mare: «Algun dia t'he de matar»

La tragèdia persegueix aquesta família sevillana: l'home ha escanyat la seva mare amb un cinturó

Els veïns d'Amalia (72 anys) i José (50 anys) feia anys que escoltaven les bronques i baralles entre mare i fill. Dijous passat, 19 de maig, l'home va acabar amb la vida de la seva mare a la vivenda que compartien a Sevilla. Ja li ho havia advertit alguna vegada: «algun dia he de matar-te».

La policia havia acudit més de 25 vegades a aquest immoble situat al carrer La Ronda de Andalucía, al barri del Padre Pío. Els veïns trucaven constantment, alarmats pels crits que provenien d'aquell pis. Hi havia vegades que la policia ni tan sols anava, sabedors que es tractava una altra vegada de José i Amalia.

La majoria de les trucades eren de matinada perquè els veïns no podien dormir. Però dijous de la setmana passada, sorprenentment, no es va sentir cap bronca a la conflictiva vivenda. Moments després es descobriria la macabra explicació, i és que Amalia havia estat assassinada.

Va amenaçar de matar la seva mare

Després de les baralles diàries entre mare i fill s'amagava una dura realitat, ja que tots dos tenien problemes amb la beguda. Les seves borratxeres solien acabar en bronques descomunals que despertaven els veïns. La relació es va anar deteriorant amb els anys i les baralles van augmentar de to.

Carrer de sevilla lloc dels fets
Barri del Padre Pío, escenari del crim | Arxiu

Els veïns van sentir alguna vegada com José amenaçava la seva mare: «algun dia t'he de matar». L'home va complir la seva amenaça el matí del 19 de maig, quan va escanyar la seva mare amb un cinturó. Eren dos quarts de set del matí quan va sonar el telèfon de la policia.

A l'altra banda de l'aparell hi havia José, que assegurava haver acabat amb la vida de la seva mare. Minuts després arribava la primera patrulla, i al cap d'una estona el carrer era ple de cotxes de policia i emergències. Dins la llar van trobar el cadàver d'una dona d'edat avançada.

Reia d'una manera estranya

El Grup d'Homicidis i la Policia Científica van fer una inspecció ocular a la casa i van demanar proves. Els forenses van fer una primera anàlisi del cadàver, que després va ser traslladat per fer-li l'autòpsia. No obstant això, la cosa està força clara, ja que José va confessar el crim des del primer moment.

Va col·laborar en tot moment amb la policia i va ser detingut i traslladat a la comandància, on va ratificar la confessió. La seva versió coincideix amb les evidències recollides al lloc del crim. El jutge ha decretat el seu ingrés a la presó provisional, mentre es van coneixent més detalls del succés.

Aquell dia els veïns només van sentir José parlant i rient d'una manera estranya. No saben si el crim es va produir llavors o Amalia ja era morta, i potser ja sigui el menys rellevant. La veritat és que ni ell ni la seva mare estaven bé, i que tots dos vivien junts a la vivenda.

Família marcada per la tragèdia

Amalia es va casar amb el seu marit i van tenir cinc fills: quatre dones i un home de nom José. Fa temps es va separar del seu marit i aquest va abandonar la llar, on van quedar vivint Amalia i el seu fill José. Fa 16 anys una de les filles del matrimoni es va suïcidar.

Va passar en uns blocs propers on la jove vivia independitzada, i des de llavors Amalia no va tornar a aixecar el cap. Va començar a desvariar i fins i tot assegurava que el seu marit la volia enverinar. La seva deriva va coincidir amb la vida desordenada de José, un soldador que feia anys que no treballava.

Cordó policial de la Policia Nacional
Un home ha matat la seva mare | Lamimpres

L'home es buscava la vida venent ferralla, i ell i la seva mare solien anar pel carrer sense parlar i sense saludar els veïns. Al seu entorn estan impactats, encara que tampoc se sorprenen pel que ha passat. Molts no deixen de repetir que era una cosa que es veia venir, i que finalment ha passat.

Rumors al veïnat

El crim va passar dijous passat però no ha sortit a la llum fins ara, quan la Policia Nacional ha emès un comunicat. Des de fa dies corren rumors al barri que no s'ajusten amb els fets, així que la policia ha sortit al pas explicant la veritat. Confirmen així que el crim va ser comès amb un cinturó.

Alguns veïns especulen que José va haver de colpejar prèviament la seva mare, abans d'escanyar-la. No hi havia denúncies prèvies ni antecedents per maltractaments, segons les mateixes fonts policials. Però sí que confirmen que les visites al domicili eren freqüents per les trucades dels veïns.

L'exmarit de la víctima es va desplaçar fins al domicili on va passar el parricidi, amb un grup de familiars. Assegura que no hi viu des de fa temps i que no té ni idea del que va poder passar. D'aquesta dramàtica forma acava la tragèdia d'aquesta família, amb dues mortes i un a la presó.