Muntatge de José Luis González i la mar

José Luis González, el reconegut bus mor a Espanya

La víctima estava fent una immersió a la ria de Vigo

Dissabte passat, 20 de maig, un equip de busseig rescatava el cos sense vida del fotògraf submarí José Luis González a la ria de Vigo (Galícia). El bus havia fet una immersió des d'un vaixell situat davant de la costa del municipi pontevedrès de Moaña. Segons informen des de la Guàrdia Civil, va ser el seu company qui va alertar des de l'embarcació de la desaparició del seu amic, després de diverses hores sense saber-ne res.

En aquell moment els serveis d'emergències van donar l'avís a Salvament Marítim, que van iniciar un dispositiu de cerca per intentar localitzar el desaparegut. En l'operatiu també participava una escola de busseig de Vigo, que va ser qui finalment va aconseguir localitzar el cos. La víctima era a 15 metres de profunditat.

[facebook-post]https://www.facebook.com/farodevigo.morrazo/posts/pfbid02RrwqP3YR32fiN8uCAhyHJQjCGEQCk9wR9oR6tRmUvGvShHu9tsYZAW5tUrFtCKCwl[/facebook-

José Luis González, de 70 anys, era un reconegut bus a Espanya dedicat a la fotografia del món submarí. Va ser vicepresident de la Federació Gallega d'Activitats Subaquàtiques i campió del món de Fotografia Submarina. Va desenvolupar la major part de la seva activitat a la ria on ara ha perdut la vida.

Van passar diverses hores sense notícies del fotògraf

Els fets van passar la tarda del 20 de maig passat davant de la costa de Moaña. Segons informa Faro de Vigo, José Luis González es disposava a recuperar una de les seves càmeres que havia perdut en una altra immersió. El fotògraf es va submergir al voltant de les 14.00 hores des d'un vaixell, on l'acompanyava un amic.

Després de més de tres hores sense notícies del bus, el seu company va decidir alertar els serveis d'emergències, estranyat que no aparegués. En la trucada, l'home va indicar que tots dos van sortir en una embarcació per fer activitats de busseig a prop de la depuradora municipal. Amb aquesta informació, el 112 alertava Salvament Marítim de l'emergència.

Salvament Marítim
L'operatiu va trobar el cos del bus sense vida. | @salvamentogob

Immediatament, s'iniciava un operatiu de cerca en què van participar l'embarcació Salvamar Mirach i l'helicòpter Pesca 1 del Servei de Guardacostes gallec. A més, també hi van intervenir la Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil, així com una escola especialista de busseig de Vigo. Finalment, les tasques de cerca van acabar amb la troballa del cadàver del reconegut fotògraf.

José Luis González va néixer el 1952 a Oviedo, va estudiar Enginyeria i va ser pèrit a la fàbrica de Citroën de Vigo. A més, també va ser director de la setmana del cinema submarí de Vigo i col·laborador en nombroses publicacions i revistes nacionals i internacionals. Des de la Federació de la qual va ser vicepresident, han transmès el seu condol més profund i agraeixen la seva feina com a divulgador, considerant-ho «un dels millors fotògrafs submarins del món».

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!