José Pablo Bourdie.

José Pablo, l'entrenador que ha mort subtadament després d'un partit

José Pablo Bourdie es va fer càrrec del Pandas fa deu dies i acabava de guanyar el primer partit

El futbol base espanyol està de dol per la sobtada mort de José Pablo Bourdie, entrenador del Pandas Numancia. El tècnic va morir ahir a 58 anys després de sentir-se indisposat un cop va acabar el partit del seu equip. La notícia ha causat una gran commoció al seu entorn i al club, sobretot entre els jugadors.

José Pablo Bourdie, nascut a Santander el 1964, acabava de signar pel Pandas fa uns dies. Va assumir el repte de dirigir el club després de la dimissió de l'anterior entrenador i en una situació molt difícil per a l'equip. Era un tècnic molt conegut a la regió i havia entrenat clubs importants.

El Club Esportiu Pandas Numancia ha expressat la seva consternació per la mort del seu actual entrenador. Segons han comunicat, encara no s'han plantejat quin serà el pas següent després d'un cop tan dur. El club càntabre està afrontant un any molt difícil a què ara s'afegeix aquesta desgràcia.

Es va desplomar de cop

Ahir al matí es va jugar el partit de Primera Juvenil del Grup D entre el Pandas i el Meruelo. L'encontre, pertanyent a la fase de permanència, es va disputar al camp de l'Albericia. Un cop acabat el partit, cap a les 13:30, José Pablo va signar l'acta i es va dirigir al seu vehicle a l'aparcament.

José Pablo Bourdie.
José Pablo Bourdie havia signat amb el Pandas fa deu dies. | Cedida 

Aleshores, el tècnic va començar a sentir-se indisposat i es va desplomar, víctima d'un atac de cor. Els que estaven al seu voltant van anar ràpidament a ajudar-lo per intentar reanimar-lo. Entre ells hi havia el seu fill, que és jugador del Pandas i que va estar al seu costat en tot moment.

Van avisar els serveis mèdics i una ambulància es va desplaçar fins a l'estat per intentar salvar-li la vida. Els sanitaris van fer tasques de reanimació cardiopulmonar durant 45 minuts, però finalment va morir. El succés va causar un gran impacte entre les persones que ho van presenciar.

Entrenador experimentat

La tragèdia va trencar de manera inesperada la il·lusió de l'entrenador santanderí, que feia pocs dies que s'havia posat davant del seu nou equip. La dimissió de l'anterior tècnic havia provocat un daltabaix a l'equip. La junta directiva va trobar José Pablo Bourdie, l'entrenador experimentat que buscava.

A 58 anys, Bourdie havia estat en clubs de pes important i sabia manejar situacions de crisi com la del Panda. La directiva li va oferir fer-se càrrec de l'equip de forma immediata. «No va dubtar en cap moment a donar-nos un cop de mà i posar-se a càrrec del juvenil», explica el president Julio Palacio.

José Pablo dirigia ahir el seu segon partit al capdavant de l'equip càntabre, després de debutar la setmana passada contra el Ribamontán al Mar. Tot i que feia poc temps que era a l'equip, havia sabut transmetre confiança i autoestima. Ahir, sense anar més lluny, es van imposar al Meruelo per 2-1.

L'equip, destrossat

La inesperada mort de l'entrenador ha causat una gran consternació entre els joves a qui dirigia. Segons afirma el president, «els nanos estan força afectats, el d'ahir és el primer partit que havien guanyat en tot l'any i ara ve una altra desgràcia». Per això «estan destrossats», ha assegurat.

El club està sumit en una gran tristesa i s'estan plantejant abandonar la fase de permanència. «Estan tots molt afectats», ha assegurat el president, «no sé si sol·licitarem la retirada de l´equip». El que sí que té clar és que li faran un homenatge: «és una tragèdia que passi això».

Abans d'arribar al Pandas, José Pablo Bourdie estava exercint de segon entrenador a l'Atlètic Albericia de la Tercera Divisió. Allí va estudiar dues temporades, i anteriorment havia entrenat també el Cervantes. Afrontava aquesta nova etapa amb molta il·lusió, però el cor li va fallar omplint el seu entorn d'una gran desolació.