Policia local.

Un policia local mata la seva dona davant la seva filla de 17 anys a Espanya

L'agent hauria disparat la dona amb l'arma reglamentària i ha estat detingut

Un agent de la Policia Local de Ceuta ha estat detingut com a presumpte autor de l'assassinat de la seva dona, aquest matí. La víctima és una dona de 47 anys, funcionària de justícia i mare de dos fills. La Policia Nacional s'ha fet càrrec d'aquest cas que s'investiga com un possible crim masclista.

Els serveis d'emergència s'han desplaçat fins al domicili de la víctima al barri de Parcs Ceuta. Tot i això, havia rebut almenys un tret al pit i no han pogut fer res per salvar-li la vida. El succés ha commogut profundament aquest barri ceutí.

A Espanya han mort de forma oficial sis dones a mans de les seves parelles o exparelles des de començament d'any. Aquest cas crida especialment l'atenció perquè el presumpte homicida és un agent de policia. Fa tot just uns dies, un policia també va ser detingut a Catalunya per intentar matar la seva parella.

Funcionària i mare

El succés que ha passat aquest matí a Ceuta és un nou cas de violència masclista a Espanya. Una dona de 47 anys, funcionària i mare de dos fills, ha mort a trets al seu domicili. Els fets haurien passat en presència de la seva filla de 17 anys.

Policia local de Ceuta.
La Policia Local de Ceuta es veu sacsejada per la tragèdia. | Policía Local Ceuta
 

Els veïns d'aquest lloc han sentit diversos trets als edificis que es troben davant del centre comercial. La Policia Nacional i una comitiva judicial s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han corroborat la presència d'una dona morta. La principal hipòtesi és que el marit li hauria disparat.

El presumpte autor és un policia local que feia el seu servei al Mercat de San José, al barri d'Hadú. El subjecte ha estat detingut com a presumpte autor d'un homicidi amb agreujant de gènere. La dona ha estat atesa per les assistències mèdiques, però ha acabat morint.

Amb l'arma reglamentària

El tret s'hauria fet amb l'arma reglamentària del policia, segons les primeres informacions. En el moment del presumpte assassinat, al domicili hi havia una filla del matrimoni de 17 anys. L'autor és un home de 48 anys, natural de Ceuta i policia de professió.

La policia ha sol·licitat la presència del forense, que ha arribat a l'habitatge cap a les 12.30 hores. Les autoritats han obert una investigació per esclarir-ne els fets, i la científica ha començat a recollir proves al domicili. La tragèdia ha causat una gran commoció entre els veïns del barri.

Eren molts els que treien el cap al balcó per seguir el que passava amb estupefacció. No donaven crèdit a què havia passat, ja que víctima i presumpte agressor eren un matrimoni molt conegut i tenien dos fills en comú. La investigació haurà d'esclarir el paper de l'home en la mort de la seva dona.

Setena víctima del masclisme el 2022

El domicili està ubicat al carrer Arquitecto Jaime Antón Pacheco de Ceuta. Segons les primeres dades, el policia local hauria disparat diverses vegades la dona ferint-la de mort. Hauria comès el crim en presència de la seva filla adolescent, i la dona va perdre la vida poc després.

L'altre fill, de deu anys, no era al domicili quan van tenir lloc els fets. La Policia Local de Ceuta va ser la primera a arribar al lloc i va procedir a la detenció del presumpte homicida. Poc després va arribar la comitiva judicial i el forense, que va aixecar el cadàver.

Ara hi ha una investigació en marxa, i Igualtat haurà de confirmar si finalment es considera un crim masclista. L'any passat van morir a Espanya 44 dones. Aquest any ja en van sis, i quatre menors han quedat orfes després de morir les seves mares a les mans del seu cònjuge o la seva exparella.