Muntatge fotogràfic d'un camí amb persones i les cares d'Esther i Miguel López

El pare d'Esther López envia un missatge directe als autors de la mort de la seva filla

Encara no se sap com va aparèixer el cos d'Esther López en una cuneta el 5 de febrer passat

Esther López ha estat homenatjada durant les últimes hores. Aquest diumenge 13 de març, a la Plaça Major de Traspinedo, els habitants del poble han recordat la seva difunta veïna.

 

I és que ahir es complien dos mesos des que Esther desaparegués a la matinada. Ara com ara, no s'han dilucidat les causes que li van provocar la mort aquella fatídica nit.

«Esther, Traspinedo no t'oblida» o «Justícia per a Esther», eren alguns dels lemes que s'han exposat a la concentració al costat de la foto d'Esther López.

Sara, cosina d'Esther López, llegint un comunicat
Sara, cosina d'Esther López, parlant a la concentració d'aquest diumenge en record de la difunta. | El Norte de Castilla
 

«Han estat i estan sent les setmanes més tristes i doloroses de la història recent de Traspinedo. Ja res serà igual sense Esther entre nosaltres», ha expressat l'alcalde del municipi, Javier Fernández.

Un emotiu acte en què les emocions estaven a flor de pell. Especialment quan Sara, una de les cosines d'Esther, ha parlat davant de tots els veïns recordant-la.

El pare de la difunta, trencat davant l'emotiu discurs de Sara, la cosina d'Esther

«Com bé diu Miguel (el pare d'Esther), amb Esther s'ha mort una part del nostre cor. L'únic que demanem, i en allò que confiem, és que es faci justícia. La justícia que es mereix Esther», ha començat el seu al·legat emocionada.

A més, Sara ha agraït l'afecte que els donen els veïns de Traspinedo i ha destacat la «incansable i irreprotxable feina de les forces i els cossos de Seguretat de l'Estat. Ens fan pensar que encara en queda, de gent bona», ha continuat.

La cosina d'Ester també s'ha referit «a aquesta persona o persones que ens van privar d'Esther amb tan sols 35 anys. A ells els demano que, per un moment, mirin cap a dins i pensin en tot el dolor que han causat durant avui ja fa dos mesos».

«Aquest dolor només s'amainarà d'una manera i no és cap altra que sent valents i explicant la veritat. Explicant què va passar aquella nit del 13 de gener», lamentava visiblement emocionada.

«Qui estigui darrere d'això, tindrà pares i possiblement fills i germans». No li entra al cap pensar «que puguin mirar-los a la cara sabent que li han llevat la vida a una persona innocent», ha dit.

Miguel, el pare d'Esther López
Miguel, pare d'Esther, ha perdut tota esperança. | Telecinco
 

Només prega que es posin al lloc de la família d'Esther, perquè «podrien ser ells els que estiguessin patint aquest infern que estem vivint nosaltres. Que es posin a la pell de qui una nit el deixen sense la seva filla i que després pensin com viure amb això per la resta dels seus dies».

«Si llegiu aquesta missiva, mirant-vos als ulls us dic que sé que teniu cor i sentiments, feu el pas i confesseu. Des d'aquesta banda, aquesta família sabeu que és bona i que la rancúnia no cap al nostre diccionari».

La família d'Esther López no descansarà fins a saber la veritat

El que té clar Sara i la resta de la família és que no pararan fins que es faci justícia. «Farem tot el possible perquè el record de la meva cosina estigui viu per sempre. Mentrestant, deixarem que els investigadors acabin la seva feina», ha remarcat Sara.

Esther López somrient
Esther López va ser recordada aquest diumenge a Traspinedo (Valladolid). | Arxiu

 

A més, la familiar de la difunta s'ha dirigit directament a Esther i ha enviat un punyent missatge al cel. «El teu somriure és i serà la nostra esperança, el teu record ens fa més forts. Per ella lluitarem fins a les últimes conseqüències per esclarir la seva mort», ha conclòs entre llàgrimes.

Alhora, en aquest acte també ha tingut unes paraules Iria, íntima de la família d'Esther López en representació de tots els amics de la difunta.

«Dos mesos ja des que no et veiem pels nostres carrers. Dos mesos d'agonia en què esmentar el teu nom és sinònim de dolor, dos mesos buscant respostes, què va passar aquesta maleïda nit?, per què a tu?, per què?», es preguntava a l'acte d'aquest diumenge.