El director general de Centres Públics i la de Concertats i Privats, detinguts per la operació 'Volhov'

Educació assegura que no hi ha cap irregularitat en el concert d'una escola de Sant Joan Despí vinculada a Vendrell

Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil comanda l'operació que ha detingut els 21 implicats en el cas 'Volhov' | ACN

El director general de Centres Públics del Departament d'Educació, Josep González Cambray, i la de Centres Concertats i Privats, Pilar Contreras, són dos 21 detinguts per la Guàrdia Civil en l'operació 'Volhov'. Els han arrestat al Departament d'Educació i se'ls han emportat a la comissaria de Travessera de Gràcia.

Fonts de la conselleria han indicat que Cambray i Contreras han donat totes les explicacions i confien que seran posats en llibertat aviat. La investigació té a veure amb el concert de l'Escola El Brot, un centre d'educació especial de Sant Joan Despí, la titularitat del qual és la Fundació Pedagògica El Brot. El president del patronat de la fundació és Xavier Vendrell, també detingut.

Des del departament han remarcat que aquest centre està concertat fa anys, amb 8 unitats finançades. L'escola va demanar ampliar el concert a dos grups i dos professors de cara al curs 2020-2021. Educació va atorgar l'increment de dos mestres, però va denegar el concert a dues unitats més perquè no complia amb els requisits. De fet, en aquest procés de renovació de concerts es van rebutjar 25 ampliacions d'unitats concertades.

Una segona presumpta troballa

D'altra banda, durant la investigació de la Guàrdia Civil es va descobrir una suposada prevaricació en la requalificació de terrenys rústics per la construcció d'un centre de negocis, un restaurant i una escola concertada a Cabrera de Mar (Maresme), en la zona denominada Complex Villa Bugatti, destinat a casaments i grans esdeveniments. L'escola l'havia de tirar endavant la Fundació El Brot.

A més de la requalificació, la investigació va constatar adjudicacions d'obra per procediments no reglats, irregularitats per part del Departament d'Educació de la Generalitat en la concessió del concert a l'escola i la modificació irregular del terreny rústic a urbanitzable, mitjançant la requalificació municipal aprovada pel ple de l'Ajuntament de Cabrera.

Per això ha estat arrestat l'alcalde de Cabrera, Jordi Mir, i s'han escorcollat les dependències municipals. Dues de les persones detingudes per la Guàrdia Civil són la directora general de centres concertats i privats de la Generalitat, Pilar Contreras, i Marta Molina, professora d'un institut del Baix Llobregat i també exregidora d'ERC a Sant Joan Despí (Baix Llobregat), mateix municipi on resideix Vendrell i seu de la Fundació El Brot.


Comentaris

envia el comentari