Imatge de Josep Mir, l'home desaparegut a Peníscola.

Josep, el jubilat desaparegut de vacances: 15 dies, 80 policies i un estrany succés

L'home, de 85 anys i veí de la Seu d'Urgell, va baixar a la farmàcia i des d'aleshores que no se n'ha sabut res més

15 dies. Amb totes les seves hores i els seus minuts. Són dies de màxima incertesa i patiment per a la família de Josep Mir i Boix, de 85 anys. L'entorn de l'home, un jubilat de la Seu d'Urgell, viu un autèntic turment des que fa dues setmanes l'ancià va desaparèixer a Peníscola, mentre era de vacances. 

Segons explica El Segre, l'home va dir a la seva dona que baixava a la farmàcia i des d'aleshores no se n'ha sabut res més. Un silenci que es perllonga dia rere dia i que és un autèntic malson per a la família. També ho és per a la Guàrdia Civil, que ha mobilitzat fins a 80 agents en una recerca que ha resultat —de moment— infructuosa. 

L'última vegada que se'l va veure era el dilluns, 9 de maig. Eren les 19:30 hores i estava al passeig marítim. Des d'aleshores, silenci. La Guàrdia Civil demana ajuda ciutadana per a poder-lo localitzar i, per col·laborar en la recerca, expliquen que en aquell dia l'home vestia uns pantalons grisos, una jaqueta blava, una ronyonera, ulleres de sol i una gorra de color beix. 

Commoció a la Seu d'Urgell

Diversos familiars d'en Josep es van desplaçar just després de la seva desaparició a Peníscola. A més a més, fins a 80 agents van buscar l'home en zones humides. Van participar-hi també unitats canines i un helicòpter. 

Però de res va servir. L'home continuava desaparegut i fins avui, 25 de maig. Josep Mir Boix continua desaparegut i la família clama ajuda desesperada. Fa uns dies, la família de l'home va demanar fins i tot ajuda «als propietaris de càmeres de vigilància perquè puguin visionar la via pública, instal·lades en comerços, habitatges o vehicles». 

La recerca s'amplia a zones properes

La investigació es va ampliar a zones properes com Vinaròs i Benicarló, però de moment la policia no ha pogut fer cap troballa clau relacionada amb el cas. Diverses persones, segons El Segre, van dir la setmana passada que havien vist una persona que podia ser el desaparegut. 

Tot i això, els agents de policia van descartar-ho ràpidament. També van fer entrevistes en hospitals, empreses i taxis de la zona per a esclarir si l'home desaparegut els havia sol·licitat ajuda o si l'havien vist.