Josep McDonald, el jove australià de 23 anys addicte als videojocs que ha matat el seu fill de 53 dies

Un jove de 23 addicte als videojocs posa fia a la vida del seu bebè mentre jugava

L'home ho hauria fet en un atac espontani d'ira causat per la frustració

Un jove de 23 anys es va enfrontar aquest passat divendres a un judici davant la Cort Suprem de Victoria després d'haver-se declarat culpable de l'assassinat del seu fill de 53 dies.

Els fets van tenir lloc l'octubre del 2019 quan l'australià Joseph William McDonald, addicte als videojocs, a les drogues i amb trastorn de la ira, estava jugant a la PlayStation al menjador de casa seva quan va atacar al petit Lucas perquè se sentia frustrat per la partida, segons recullen mitjans locals

La mare del nadó, Samantha Duckmanton, es trobava a l'habitació del costat quan va escoltar el plor de Lucas però quan va arribar al menjador McDonald li va dir que el nen estava bé i li va donar excuses.

Poc després Lucas va començar a no trobar-se bé i a causa de la seva condició de deteriorament, Samantha va decidir portar al petit a l'hospital. Allí les proves mèdiques van revelar que el nen de només dos mesos tenia un sagnat cerebral i, posteriorment, els escàners van confirmar que tenia mort cerebral. Un dia després de la seva mort, el personal de l'hospital va mantenir una reunió amb Duckmanton i McDonald per informar-los que les lesions que presentava Lucas no eren a causa d'un accident.

«Va ser un acte covard»

Després de conèixer aquesta informació Samantha es va confrontar amb la seva parella i aquest va confessar que li havia pressionat el cap amb massa força. Tot seguit, McDonald va fugir de l'hospital i es va amagar de la policia. No obstant això, transcorregut un temps va decidir entregar-se voluntàriament a la policia i va confessar els fets.

Per la seva part, Samantha declarava que el dia del fatal succés ella estava a l'habitació del costat: «Si hagués deixat que netegés els plats i hagués cuidat jo del petit, avui estaria viu. El remordiment em persegueix i no vaig poder protegir-lo perquè vaig confiar en Joseph». 

La mare afegia que «Lucas era innocent i no es podia defensar. Va ser un acte covard i tu eres el seu pare, se suposava que l'havies de protegir. Mai seré capaç de saber que li va passar pel cap aquell dia per fer una cosa així».

D'altra banda, l'advocat de McDonald declarava que el seu client sent que ha de rebre un càstig apropiat pel que ha fet sigui quin sigui aquest. 

Traumatismes bruscos

El fiscal de Plicia Mark Gibson assenyalava durant el judici que les evidències mèdiques indicaven que les lesions que havia patit el nadó de 2 mesos eren traumatismes bruscos que només es podien haver produït a causa de ser colpejat directament al cap o d'haver forçat el cap a colpejar-se cintra un objecte.

Durant el judici també es va revelar que, setmanes abans de produir-se els fets, McDonald havia estat buscant per Internet informació sobre tractaments contra les addiccions i els problemes de control de la ira. Finalment, el jove australià rebrà la sentència en les pròximes setmanes.