pistola

Una jove de 27 anys embarassada, en estat crític per una ferida de bala a Castelló

La dona va rebre un tret al cap

Aquest dimarts a la matinada una dona ha estat traslladada en ambulància de suport vital bàsic (SVB) des de Castelló a l'Hospital Clínic de València. Allà la dona de 27 anys ha estat ingressada a causa d'una ferida de bala al cap. Així ho han fet saber fonts de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Ferida de gravetat i embarassada de 37 setmanes

Cal destacar que la dona està embarassada en un estat de gestació avançat, d'unes 37 setmanes. Actualment, es troba a 'mort cerebral' en estat crític.

Segons ha pogut fer saber el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), la víctima resideix al municipi de la Vall d'Uixó, una localitat situada al sud-est de la província de Castelló.

El succés va tenir lloc aproximadament cap a les 23.10 h de la nit de dilluns. Va passar després de produir-se una baralla en un bar, al barri de Carbonaire, al municipi de residència de la víctima. A aquesta hora el CICU va rebre l'avís i va enviar al lloc dels fets un SAMU i un SVB.

Allà l'equip mèdic del SAMU va haver de fer diverses maniobres per aconseguir estabilitzar l'agredida. Després d'aconseguir-ho, van traslladar la dona a l'Hospital Clínic de València, on els metges han pogut salvar la vida del bebè que estava esperant la dona.

Per la seva banda, la Guàrdia Civil de la província castellonenca ha obert una investigació per intentar aclarir els fets. Segons han pogut explicar, actualment no descarten cap opció i intenten tenir en compte totes i cadascuna de les hipòtesis. Al principi de la investigació van arribar a considerar que podia ser un nou cas de violència masclista. Tot i això, ara aquest extrem ha quedat totalment descartat.

Interior d'una ambulància
La víctima va ser traslladada des de la Vall d'Uixó fins a l'Hospital Clínic de València.| GETTY IMAGES

Dades que preocupen

Des de començament d'aquest any 2023, un total de 8 dones han estat assassinades per les seves respectives parelles o exparelles. La violència masclista continua arrabassant vides.

Són ja 1190 morts des de l'1 de gener de 2003, any en què es va començar amb el registre. El fet que aquest cas hagués estat un nou episodi de violència masclista, malauradament, era una cosa possible. Tanmateix, no ha estat així.

De la mateixa manera, cal recordar que el número de telèfon 016 està a disposició de qualsevol persona que pateixi aquest tipus de violència masclista, així com qualsevol persona de l'entorn de la víctima. És un telèfon que està habilitat durant les 24 hores del dia i està disponible en 52 idiomes diferents.

També hi ha a la seva disposició un correu electrònic habilitat: 016-online@igualdad.gob.es. Així mateix, també s'ofereix assistència a través de l'aplicació de WhatsApp amb el número 600 000 016. D'altra banda, totes aquelles víctimes que siguin menors d'edat poden fer una trucada a la Fundació ANAR, el número de telèfon de la qual és el 900 20 20 10.

En situacions d'emergència es pot recórrer al 112 o als números de la Guàrdia Civil (el 062) i la Policia Nacional (el 091). En cas que no es puguin fer trucades telefòniques, hi ha habilitada una aplicació mòbil anomenada ALERTCOPS, que permet enviar un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!