Una pancarta d'una manifestació independentista en el primer aniversari de la sentència de l'1-O

Condemnat a 20 mesos de presó per robar una motxilla als Mossos durant el Tsunami

Un jove ha estat condemnat a 1 any i 8 mesos i a una multa de 174 euros arran dels fets

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 1 any i 8 mesos de presó i a una multa de 174 euros un jove acusat de robar una motxilla de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d'Esquadra durant la protesta de Tsunami Democràtic al Camp Nou, el desembre del 2019. El noi, de 26 anys en el moment dels fets, havia de ser jutjat aquest dimarts per un delicte de desordres públics i un delicte lleu de furt, per als quals la fiscalia demanava 3 anys de presó i una multa de 290 euros. 

Abans de celebrar la vista, les parts han arribat a un pacte de conformitat i ell ha acceptat els fets i la pena. L'acord preveu, però, que el jove quedarà exempt de la condemna si no delinqueix durant tres anys i paga 1.980 euros de multa.

L'acusat va moure contenidors per fer barricades, segons la Fiscalia

Els fets van passar el vespre del 18 de desembre del 2019, durant una concentració convocada per Tsunami Democràtic coincidint amb el partit de futbol entre el Barça i el Madrid. Segons la fiscalia, l'acusat va moure contenidors junt amb altres persones per «perjudicar el principi d'autoritat i obstaculitzar la tasca policial», i destaca que ho va fer tapat amb una caputxa i un passamuntanyes per dificultar la seva identificació.

La intenció de moure els contenidors, assegura el fiscal, era «fer barricades» que entorpissin el pas de la policia. En aquest sentit, recorda que els contenidors al mig del carrer van obligar un dels vehicles de la Brimo a aturar-se al mig del carrer. Aquell moment el va aprofitar un manifestant per accedir a la furgoneta policial i endur-se diverses motxilles amb material antidisturbis.

El jove va intentar fugir amb la bossa però un Mosso el va enxampar

Un agent, però, el va atrapar i va recuperar les motxilles. Les va retornar totes al vehicle de la Brimo excepte una, perquè un altre noi -l'acusat- va aparèixer de sobte i li va prendre. El jove va fugir corrents i es va amagar al portal d'un edifici proper.

Amb tot, un altre agent dels Mossos d'Esquadra que havia vist els fets el va anar a detenir, recuperant la bossa al mateix temps. Segons la fiscalia, dins la motxilla hi havia una armilla antibales, genolleres, canyelleres i màscares antigàs. Un material valorat en 400 euros.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.