Said Haddid, un jove detingut que va compartir un vídeo amenaçant els Mossos d’Esquadra

Un jove penja un vídeo assegurant que es carregarà agents de Mossos amb un fusell

El sospitós ha estat detingut pels agents locals

Alerta antiterrorista activada al Baix Empordà. El passat 15 de gener els Mossos d’Esquadra van detenir un jove de 26 anys per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat. Després de ser posat a disposició judicial, l’home va tornar al seu domicili a Platja d’Aro.

El jove Said Haddadi, d’origen marroquí, va compartir al seu perfil de Snapchat un vídeo on afirmava que aniria a la comissaria de Mossos de Sant Feliu de Guíxols armat amb una AK-47 i tenia la intenció de matar a diverses persones.

Un jove amenaça de matar agents dels Mossos amb una AK-47

A través d’aquest vídeo, la policia francesa va advertir sobre el contingut d’aquest vídeo a la policia catalana. Així, el jove va poder ser identificat abans que pogués cometre cap acció delictiva. Tot i que el jove amenaçava directament la comissaria de Mossos de Sant Feliu de Guíxols, l’avís d’un possible atac a totes les comissaries catalanes va fer-se efectiu aquell dia.

Així, i segons ha pogut saber el digital ‘El Caso’, Said Haddadi té diversos antecedents per delictes comuns a França i a Holanda. Els agents creuen que l’atac mai s’hagués arribat a produir, ja que no semblava que l’home tingués intenció de dur a terme l’amenaça contra la comissaria. Tot i això, l’alerta va activar-se i va ser investigat per la Comissaria General d’Informació.

L’home va ser posat en llibertat i detingut hores més tard

Tot i que el jove va ser posat el llibertat després de la seva detenció, la Policia Nacional va detenir-lo aquest dilluns al voltant de les 19h. El jove va ser detingut al seu domicili de Platja d’Aro pels agents de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols.

Segons expliquen fonts policials, la detenció no s’ha produït per les amenaces contra la comissaria, sinó per un incompliment de la Llei d’Estrangeria, ja que l’home no posseeix un permís de residència. Un cop la policia tingui llest el seu expedient, Said Haddadi serà proposat per ser expulsat del país. La decisió la prendrà el jutge de guàrdia, qui haurà de decidir si torna a deixar-lo en llibertat o el jove és traslladat a un Centre d’Internament per Estrangers (CIE).

Les xarxes s’han fet eco de les paraules de l’home i no han dubtat en compartir el seu rostre. Poc després que el jove pengés el vídeo on amenaçava la comissaria de policia, les xarxes van omplir-se de la seva fotografia demanant màxima precaució per si l’atac finalment es duia a terme. Finalment, el jove va tornar a ser detingut i continuarà allà fins que el jutge de guàrdia confirmi el seu destí judicial.

Per altra banda, la Policia Nacional ha utilitzat les seves xarxes per recordar que l’Estat es troba en alerta 4 antiterrorista i demanen l’alerta ciutadana si hi ha alguna situació que faci sospitar que podria haver-hi un atac.